Windsurfen met zon en wind!


Frankrijk heeft een paar van de mooiste windsurf spots van Europa met een veelheid aan stranden en resorts en superieure windcondities. En Frankrijk heeft 2 heel verschillende kusten in de aanbieding. De Atlantische en de Méditerranée met elk zeer verschillende condities om in te surfen. maar vergeet ook niet buiten Frankrijk te kijken. En omdat alle surfmaterialen standaard voorn je klaarliggen is reizen ook geen enkel probleem meer.

De Atlantische kust

Noord-west Frankrijk is fameus voor winter windsurfen als de lagedrukgebieden hier zorgen voor sterke wind en golven langs de kust. Verder naar beneden vind je de beste windsurf plekken van Frankrijk. Hier kun je het hele jaar surfen en genieten van wind en golven.

De Mediterranee

Windsurfen in het Zuiden van Frankrijk is zonder rotsen en moeilijke stroming ongevaarlijk. En in het voor en najaar kan het goed los gaan, zeker als de Mistral en de Tramontane wind gaat blazen. De kust ten zuiden van Béziers zijn bekende zomerbestemmingen. Met de Tramontane wind, mooie lagunes en de vele ondieptes zijn dit perfecte plekken voor gevorderden en voor startende windsurfers.

De Défi Wind race (Mei) trekt elk jaar meer dan 800 surfers uit de hele wereld. En het Mondial du Vent Festival (April) lokt elk jaar meer dan 160.000 man naar de kust om te kijken naar de professionals op het water.

De Canarische eilanden

De bijzondere geografie van de Canarische eilanden maakt dat er talloze stranden zijn die een van de belangrijkste voorwaarden voor het windsurfen bezitten: de aflandige wind, een sterke, aanhoudende wind afkomstig van het land met een krachtige stuwing. Een andere grote plus zijn de passaatwinden die met wisselende kracht waaien waardoor zowel windsurfers die hun techniek willen bijschaven als zij die de sport willen leren ideale spots kunnen vinden. Niet voor niets komen hier enkele meesters van deze sport vandaan en worden er hier regelmatig wedstrijden op internationaal niveau gehouden.

Onze windsurfvakanties


Fuerteventura

Windsurf

Fuerteventura is een wereldberoemde bestemming om te surfen, windsurfen en kiten. Door de parelwitte stranden en felblauwe zee wordt Fuerteventura ook wel de Caribbean van Europa genoemd. Het is vrijwel het gehele jaar boven de 20 graden, daarnaast heeft het eiland de meeste zonuren van Europa. Surfers van over de hele wereld komen naar deze bijzondere plek om te genieten van de sport en de omgeving.

Hyeres

7 daagse voltijd instructie windsurf vakantie Hyères

De eigenschappen van Hyères maken het een perfecte plek om te leren surfen met harde wind en aardige golven, zelfs als je niet zwaar gevorderd bent. Een zandstrand van 10 kilometer lang loopt richting het schiereiland van Giens. Er zijn hier twee stranden die enerzijds de noordoostelijke winden en anderzijds de noordwestelijke wind (Mistral) meepakken. Hier kan de wind zelfs tot windkracht 10 aanzwellen maar meestal meer rond de windkracht 6,7 of 8 ligt.

Ten oosten van het schiereiland ligt het ‘Bergerie’ strand, met wind uit oost / noordoost. Ook al kan de wind fors zijn, door de richting heb je aanlandige wind en de ondiepe zanderige bodem maken dit een ideale plek. Als de Mistral waait heb je mooi vlak water en is het ideaal voor beginners.

Port Barcarès -Leucate

Windsurf vakantie Port Barcares Frankrijk

In de surfscene is Leucate de plek in Frankrijk met de meeste wind, misschien zelfs van heel  Europa als je op het juiste moment daar bent. Over het meer kunnen twee brute winden waaien. De twee windrichtingen hier maken dit een interessante plaats: de Tramontane en de Marin wind. De Tramontane komt van de nabijgelegen bergen en zorgt voor perfecte slalomcondities op het meer van Leucate. Als de wind van de andere kant komt, de Marin, dan is de kustzijde van het meer een perfecte plek voor surfen met golven.

Beste reistijd Frankrijk


Van mei tot eind oktober is Frankrijk een ideale bestemming voor je windsurfvakantie. In de zomermaanden, tussen juni en eind augustus, zorgt het Zuid-Franse klimaat voor een geweldige mix van zonnige en warme temperaturen gedurende de dag en mildere, meer verfrissende temperaturen gedurende de nacht. In mei, september en oktober is het een beetje koeler dan in de zomer, maar deze maanden lokken met lege stranden, golven en goede deining.

De zeer milde winter en de lange, warme zomers laten al een subtropische mediterrane invloed voelen. Tussen juni en augustus heb je gemiddeld negen tot elf uur zon per dag.

Temperatuur


De luchttemperatuur aan de westkust van Frankrijk is in de zomermaanden tussen 23 graden en 27 graden en de watertemperatuur op aangename 21 en 24 graden.

  • Zuid Frankrijk heeft tot 11 zonuren per dag
  • al in het voorjaar heb je zomerse temperaturen
  • warme dagen en milde nachten

Leer windsurfen met UCPA


Windsurf trips zijn er voor beginners en gevorderden. Er zijn gelijktijdig meerdere groepen bezig, groepen worden daarom samengesteld op basis van skills. Er wordt natuurlijk voor gezorgd dat iedereen binnen een groep goed mee kan komen. Op de eerste dag checken we ieders niveau om zo de juiste groepen samen te stellen.