Hieronder vindt je de meest gestelde vragen (FAQ). Staat jouw vraag er niet bij? Stel je vraag dan via info@ucpa.nl of bel ons op 085 06 05 434. We helpen je graag verder!

Zie ook: Informatie betreft COVID-19

Vakantie boeken

Natuurlijk! UCPA Nederland is de Nederlandse partner van UCPA, een Franse organisatie. We verkopen precies dezelfde vakanties. Het enige verschil is dat we Nederlands en Engels spreken.

UCPA is eigenlijk een non-profit organisatie, vandaar de lage prijzen. Ze houden de prijzen zo laag als ze kunnen – de instructie wordt gegeven door “interne” instructeurs, het materiaal wordt in grote partijen ingekocht en UCPA krijgt een scherpe prijs op skipassen. De belangrijkste besparing wordt gemaakt in de accommodatie die volledig in eigen beheer is. Er wordt verwacht dat je je kamer netjes achterlaat en het eten is van hoge kwaliteit maar in buffetvorm. Daarbij wordt er ook verwacht dat je na het eten je tafel netjes achterlaat. Op deze manier zorgen ze ervoor dat de prijzen zo laag mogelijk worden gehouden.

De meeste slaapkamers in de UCPA-centra zijn gedeeld, wat betekent dat de kamers worden gedeeld door 3-8 personen. De meeste locaties (met uitzondering van Les Arcs en Val d’Isere) hebben een beperkt aantal privé 2-persoons kamers beschikbaar tegen een extra vergoeding. Deze kamers zijn alleen beschikbaar voor mensen die samen boeken.
Tweepersoonskamers zijn snel uitverkocht, vooral op drukke data. Als je een tweepersoonskamer wilt boeken is dit altijd onder voorbehoud.

Het is mogelijk om direct bij UCPA Frankrijk te boeken. Echter zullen ze de boeking vaak omzetten naar ons omdat wij de officiële partner zijn voor Nederland en België. De rest van de communicatie en de betaling zal dan ook via ons verlopen. Het makkelijkste is dus als je direct de boeking bij ons plaatst! Daarbij verloopt de communicatie bij ons ook geheel in het Nederlands wat het wel zo makkelijk maakt!

Ja! Na het plaatsen van de reservering ontvang je van ons een betaalverzoek via Certo Escrow. Dit is vaak het totaalbedrag die een aantal dagen na ontvangst betaald dient te worden. Als je bij het plaatsen van je boeking even contact met ons opneemt kunnen wij hier een termijn aan toevoegen waardoor je in 2 of 3 termijnen kunt betalen.  

Het mooie van de UCPA-cursussen is dat er echt een niveau is voor iedereen, zelfs echte experts. De ‘normale’ instructieniveaus variëren van beginner tot expert. De expertgroepen zijn meestal samengesteld uit skiërs / snowboarders die in de bergen zijn opgegroeid en / of een aantal seizoenen hebben gewerkt. De gevorderde groepen zijn anders dan bij een gewone skischool, ze zijn snel op zoek naar het beste terrein en werken aan een perfecte techniek. De cursus is meestal piste-gebaseerd, maar ze zullen wat tijd doorbrengen buiten de piste en in het park. Iedereen, zelfs experts, ontwikkelen slechte gewoonten of hebben lichte zwakheden – de instructie zal je helpen deze uit te roeien en nog sterker te worden.

UCPA heeft ook een aantal meer gespecialiseerde cursussen voor gevorderde of ervaren skiërs en snowboarders; splitboarding, off-piste, off-piste-afdalingen, toerski en speed-riding om maar een paar te noemen. Zelfs echte experts worden met deze cursussen tot het uiterste gedreven.

Deelname aan een cursus wordt sterk aanbevolen. Het is een geweldige manier om andere mensen op hetzelfde niveau als jij te leren kennen, om je grenzen te verleggen en je vaardigheden te ontwikkelen en ze geven je de mogelijkheid om het gebied te verkennen onder leiding van een lokale expert. Je hoeft niet elke sessie bij te wonen, als je de ochtend vrij wilt nemen om alleen te gaan, geen zorgen maar laat het je instructeur weten.

Ja! UCPA is oorspronkelijk opgezet om jongeren tussen 18 en 40 jaar aan te moedigen om deel te nemen aan avontuurlijke sporten. Ook wilde ze mooie wintersport locaties en kwaliteitscoaching toegankelijker en betaalbaarder te maken. UCPA is flexibeler geworden met hun maximale leeftijdsgrens, waardoor er ook reisprogramma’s zijn gemaakt die toegankelijk zijn voor mensen tussen 18 en 55 jaar.
UCPA heeft recent ook speciale leeftijds weken geïntroduceerd, vooral voor volwassenen van 18-65 jaar. Dezelfde geweldige pakketten, dezelfde geweldige prijzen, het enige verschil is dat UCPA zijn deuren opent voor mensen tot 65 jaar. Er zijn ook een aantal cursussen die toegankelijk zijn voor mensen van 18-55 jaar. Deze cursussen zijn er elke week (dit omvat de meeste off-piste cursussen).
Voor degenen die jonger zijn dan 18 jaar is er een jeugdprogramma met opties voor 15-17-jarigen die zelfstandig reizen of voor de gezinsweken voor kinderen van alle leeftijden die met ouders / verzorgers gaan. (ook geen leeftijdsgrens).

Een zeer goede vraag, maar het is moeilijk voor ons om dit voor jou te beantwoorden. Iedereen heeft verschillende voorkeuren. Surfers en skateboarders vinden bijvoorbeeld snowboarden vaak leuker. Skiën is makkelijker om mee te beginnen, met minder valpartijen, maar het zal moeilijk zijn om daarna grote stappen te maken. Snowboarden is moeilijker om mee te beginnen, je hebt veel valpartijen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het makkelijker om het naar een hoger niveau te brengen. Het is niet ongebruikelijk dat snowboarders overschakelen naar skiën wanneer ze een gevorderd niveau bereiken en meer van de berg willen ontdekken.

We raden niemand aan om tijdens dezelfde vakantie te leren skiën en snowboarden. Het kost tijd om de basis te leren en te beginnen met vooruitgang. Het is het beste om je op één discipline te concentreren en het goed onder de knie te krijgen. Meestal ervaren mensen dat als ze eenmaal een goed niveau hebben bereikt, de andere sport sneller en gemakkelijker te leren is. UCPA staat niet toe dat je tijdens je verblijf switcht tussen ski- en snowboardlessen. Je moet een keuze maken tussen de twee sporten waar je je die week op wilt focussen. Je kunt mogelijk jouw materiaal voor de dag wisselen, maar dit is in bespreking met de UCPA-medewerkers en we raden je alleen aan dit te doen als je ervaring hebt met beide sporten – anders loop je het risico op een ongeval en daarbij de rest van je vakantie te verpesten.

Het snowboarden is niet altijd duurder dan skiën maar bij sommige locaties/pakketten wel. Snowboard materiaal is duurder dan bij skiën en is niet zo aanpasbaar, maar het verschil is normaal gesproken erg klein. Het prijsverschil is nog steeds van toepassing, zelfs als u uw eigen bord meeneemt.

UCPA is niet op winst gericht en daarom zijn ze niet in staat om extra kortingen aan te bieden. Ze bieden echter wel een aantal specifieke studentencursussen die lager zijn in prijs. De studentenplekken zijn beschikbaar voor alle studenten van 18-25 jaar met een geldige studentenkaart. De plaatsen zijn beperkt en alleen de geadverteerde cursus opties zijn beschikbaar.

Als u niet zeker weet welk niveau skiër / snowboarder u bent, neem dan even contact met ons op.

Het is belangrijk dat de cursus die je kiest geschikt is voor jouw niveau. Als u niet genoeg ervaring hebt met de cursus waarvoor u bent ingeschreven, kunt u worden verplaatst naar een andere groep, zonder restitutie.

UCPA is een non profit organisatie, vandaar de lage prijzen. Elke vorm van winst wordt opnieuw geïnvesteerd in UCPA om bijvoorbeeld de locaties te renoveren. Vanwege de zeer lage winstmarge kan UCPA geen kortingen aanbieden. Af en toe bieden ze een scherp geprijsd pakket aan vanwege een grote hoeveelheid beschikbaarheid of een last-minute annulering. Alle speciale aanbiedingen worden geadverteerd op de website.

Het boeken van uw UCPA-vakantie is zeer eenvoudig via de website. Alle reserveringen worden online gemaakt. Zodra u het pakket heeft gevonden dat het beste bij u past (locatie, cursus en datum), klikt u op de knop ‘Nu boeken’ op de boekingspagina en blijft u de instructies volgen. Na het plaatsen van de reservering ontvangt u een e-mail met de bevestiging van ontvangst. Vervolgens plaatsen wij de boeking bij UCPA Frankrijk. Een boeking bij ons is altijd onder voorbehoud en kan pas als definitief worden gezien zodra je een betaalverzoek hebt ontvangen. Wilt u graag eerst weten of de reis zeker kan, neem dan even contact met ons op.

Als je meer dan 48 uur hebt gewacht en geen bevestigingsmail van ons hebt ontvangen, controleer dan eerst je map met ongewenste e-mail. Als de e-mail hier niet staat, neem dan contact met ons op en we kunnen jouw bevestigingsmail opnieuw verzenden. Soms kunnen bevestigingen langer dan 48 uur duren voordat ze worden verzonden.

Generieke vragen

UCPA is opgericht in 1965 en meer dan 50 jaar oud. Het is oorspronkelijk opgezet door de Franse regering om jongeren aan te moedigen om van het buitenleven te genieten. Vandaag de dag is het een ‘non-profit’ organisatie die alle winsten terugstoppen in het opknappen van de centra en materialen. Het aanmoedigen van sporten staat nog steeds bovenaan op de agenda maar de instructeurs en medewerkers vergeten niet dat het om jouw vakantie gaat!

De annuleringsvoorwaarden staan vermeld bij de Algemene Voorwaarden.

Om in een Franse gemeente te verblijven wordt aan huurders van een accommodatie vaak een toeristenbelasting (procentueel) of een vast bedrag in rekening gebracht. Het tarief is afhankelijk van het type accommodatie. Het bedrag kan variëren tussen de €0,20 en maximaal €4,00 (voor de meeste luxe hotels) per persoon per dag. De toeristenbelasting wordt door UCPA geïnd.

Kinderen tot 18 jaar zijn vrijgesteld van toeristenbelasting. Meer informatie over de tarieven kunt u vinden op http://vosdroits.service-public.fr/particuliers/F2048.xhtml

Het is niet mogelijk om alleen een tweepersoonskamer te boeken. Dit is alleen mogelijk voor 2 personen. Als je alleen reist kom je afhankelijk van de locatie op een kamer voor 4, 5 of 6 personen.

De programma’s worden georganiseerd voor maximaal 10 personen. Bij sommige off-piste cursussen kan dit aantal lager liggen.

Een reisverzekering is van groot belang voor elke buitenlandse reis, vooral voor sportvakanties. Het hebben van een adequate verzekering is een voorwaarde voor het boeken van een UCPA vakantie. Zorg ervoor dat jouw verzekering alle activiteiten bestrijkt die je van plan bent te doen – controleer in het bijzonder op de dekking van de wintersport en op skipiste / snowboard dekking (als je een geavanceerd / expertniveau hebt). We raden je ten zeerste aan om snel een geschikte verzekering te regelen nadat je jouw vakantie hebt geboekt; Naast dekking voor reisonderbrekingen, medische kosten, verlies van eigendommen en sluiting van het skigebied, dekt de verzekering vaak ook eventuele verwondingen, persoonlijke tragedie of andere veranderingen, waardoor je jouw vakantie voor vertrek moet annuleren. Noch UCPA Nederland, noch UCPA Frankrijk zijn verplicht om een ​​terugbetaling of compensatie te betalen voor omstandigheden buiten onze controle, bijv. sluiting van het skigebied wegens gebrek aan sneeuw / extreem weer, vertragingen / annuleringen door slechte weersomstandigheden / wegafsluitingen en annulering van een vakantie door u als gevolg van letsel of persoonlijke omstandigheden. Zorg er daarom voor dat de reisverzekering die je aanschaft voldoende dekking biedt voor alle onverwachte gebeurtenissen. Lees ons annuleringsbeleid voor meer informatie over het annuleren van uw vakantie.

Wij raden je aan om de verzekeringspolis goed te lezen, met name wat je krijgt als jouw vlucht wordt geannuleerd vanwege slecht weer of als je jouw vlucht mist vanwege wegafsluitingen, dit is de afgelopen jaren een aantal mensen overkomen!

UCPA organiseert al 50 jaar ski- en snowboardvakanties in de Alpen, daarom zijn ze gespecialiseerd in planning. UCPA-centra zijn alleen geopend tijdens periodes waarin voldoende sneeuw wordt verwacht. Natuurlijk is het weer nooit 100% gegarandeerd en hoewel het zeer onwaarschijnlijk is, is het mogelijk dat een bepaald skigebied / resort in zeldzame gevallen minder sneeuw dan normaal heeft waardoor de skigebieden dicht of gedeeltelijk sluiten.

Het risico is gelukkig laag, maar tijdens het zeer vroege en late seizoen zijn de risico’s duidelijk hoger en dit komt tot uiting in de vraag en prijzen. Maar aan de andere kant kunnen fantastische omstandigheden zowel tijdens het begin als het einde van het seizoen worden ervaren, dus laat het je niet ongerust maken! We raden je aan om een goede wintersport verzekering aan te schaffen zodra je jouw vakantie boekt. Lees het beleid grondig door voordat je het koopt om erachter te komen welke dekking / compensatie het biedt tijdens de sluiting van het skigebied. Kijk rond om ervoor te zorgen dat je een goede verzekering afsluit  met een aanvaardbare dekking. Het is je eigen verzekering die je compenseert in het geval van een gebrek aan sneeuw / sluiting van het skigebied, niet UCPA NL of UCPA Frankrijk.

Ski- en snowboard instructiegroepen zijn verdeeld op basis van vaardigheidsniveau – op die manier wordt iedereen in de juiste groep gezet.
Wanneer je aankomt bij UCPA, zal een lid van het instructieteam met je praten over je niveau en ervaring. Je krijgt dan een plaats toegewezen in de juiste groep op jouw niveau. Tijdens de eerste les worden groepen vastgesteld. Je blijft de hele week bij dezelfde groep.

Het is misschien mogelijk om een ​​groep naar beneden te gaan om bij een vriend te zijn, maar dit wordt niet aanbevolen. Je zult zeker meer uit de ervaring halen als je in de juiste groep zit voor jouw niveau. Er is voldoende tijd om buiten de lessen te skiën en je kunt natuurlijk extra vrije tijd nemen als je dat graag zou willen.

De mogelijkheid om een vakantie aan te passen kan enkel op individuele basis, afhankelijk van de tijd tot uw reis, de populariteit van de week en de reden voor de wijziging. We zullen altijd proberen onze klanten te helpen, maar hoe eerder we ons bewust zijn van mogelijke wijzigingen, hoe gemakkelijker het is voor ons om ze op te lossen.

Als u reizen toe wilt voegen, stuur dan een e-mail naar info@ucpa.nl en we zullen dit meteen doen (tot aan de week van de reis. Indien dit mogelijk is is afhankelijk van de beschikbaarheid)

Als u kamers wilt upgraden, datums moet wijzigen, namen moet wijzigen etc., Dan moeten we via de UCPA locatie en het UCPA hoofdkantoor in Parijs gaan, neem dan even contact met ons op.

Als je een probleem hebt met een aspect van je vakantie, zul je eerst het probleem met het UCPA-personeel moeten bespreken terwijl je in de locatie bent, waardoor ze de gelegenheid krijgen om het probleem onmiddellijk op te lossen. Als het personeel uw probleem niet kan oplossen, neemt u contact op met het UCPA NL kantoor. We proberen eventuele problemen op te lossen terwijl u op vakantie bent.

Als u nog steeds niet tevreden bent met de service die u van UCPA hebt ontvangen en we het probleem niet hebben kunnen oplossen, stuur dan een e-mail zodra u terug bent van uw vakantie waarin de situatie zo nauwkeurig en duidelijk mogelijk wordt uitgelegd en we zullen deze doorgeven aan de UCPA klachtenafdeling voor onderzoek.

We streven er naar om ervoor te zorgen dat uw vakantie soepel verloopt, dat u een fantastische tijd hebt en dat u alleen thuiskomt met lof voor het hele UCPA-concept!

Als u een probleem heeft tijdens uw verblijf, neem dan onmiddellijk contact op met de plaatselijke UCPA-medewerkers om het probleem te melden. Als u een probleem hebt met betrekking tot uw instructie, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de hoofdinstructeur. Dit geeft hen de mogelijkheid om het probleem zo snel mogelijk op te lossen, terwijl u zich nog steeds in de accommodatie bevindt.

Als u vindt dat het probleem nog niet is opgelost, neemt u contact op met het kantoor van UCPA in Nederland op 085 06 05 434 terwijl u zich nog steeds in de accommodatie bevindt en zullen we proberen het probleem voor u op te lossen. Het kantoor is geopend van maandag – vrijdag van 9.00 – 17.30 uur.

Als u ziek wordt terwijl u niet thuis bent, neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij en regel onmiddellijk een arts. Op deze manier kunt u, indien nodig, op uw verzekering een claim indienen voor eventuele verloren dagen skiën en ervoor zorgen dat u de vereiste medische zorg krijgt. De receptie kan helpen bij het regelen van een afspraak voor u.

Als u advies hebt gevolgd en met UCPA Frankrijk en UCPA NL hebt gesproken terwijl u zich in het resort bevindt en het probleem niet is opgelost, stuurt u ons een e-mail zodra u terugkomt, waarin de klacht / het probleem duidelijk en nauwkeurig wordt uiteengezet. We zullen dit ter overweging doorsturen naar de klachtenafdeling van UCPA. Houd er rekening mee dat alle klachten en verzoeken tot schadevergoeding ter beoordeling van UCPA Frankrijk zijn en als organisatie zonder winstoogmerk de terugbetaling van vakantiekosten onwaarschijnlijk.

We streven ernaar om ervoor te zorgen dat alle klanten van UCPA NL een zeer plezierige vakantie hebben en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat eventuele problemen snel worden opgelost.

Nee, u hoeft bij ons geen aanbetaling te doen. Zodra de reservering definitief is geplaatst zullen we het betaalverzoek versturen. We versturen meteen een betaalverzoek voor het totale bedrag. Mocht je in termijnen willen betalen dan is dit ook mogelijk. Geef dit dan even bij ons aan via de chat, mail of telefoon.

We waarderen het dat het UCPA-concept heel anders is dan andere ski- of snowboardvakanties waar je op hebt gezeten en dat de prijzen vaak te goed lijken om waar te zijn. Daarom hebben we voor de eerste keer reizigers informatie verzameld over ‘wat te verwachten’. Hier kunt u meer lezen over UCPA, het pakket, de accommodatie en in het algemeen wat u kunt verwachten!

Bezoek de individuele locatie pagina’s voor meer informatie over het skigebied, hoe er te komen en de accommodatie. Hier vindt u ook een afbeeldingengalerij, zodat u de binnen- en buitenkant van de UCPA-centra kunt bekijken.

De activiteit pagina’s bevatten meer informatie over alle cursussen die beschikbaar zijn bij UCPA. Hier kunt u meer lezen over de vaardigheidsniveaus en voorbeeldroutes. Je kunt tevens de bijzonderheden van elke cursus lezen.

Ja! We zijn aangesloten bij de VVKR en de betalingen komen binnen op een derdengelden rekening van Certo Escrow. Op de reizen bij UCPA is de STO-reisgarantie regeling van toepassing. Hiermee is je reisgeld in veilige handen voor een eventueel faillissement van de reisorganisatie. De bijdrage voor deze wettelijk verplichte garantie regeling bedraagt €12 per boeking.

Als u van plan bent om naar de Alpen te vliegen, moet u vervoer regelen van het vliegveld naar het resort en terug. We kunnen namens u een luchthaventransfer regelen met een van onze partners. Als alternatief kunt u uw eigen transfers plannen als u dat wilt. Zorg voor het boeken van de vluchten dat de luchthaven gemakkelijk bereikbaar is vanaf de UCPA locatie en dat u op de hoogte bent van eventuele beperkingen met betrekking tot de vluchttijden – alle informatie over transfers vindt u op de luchthaven transfer pagina. Om een ​​luchthaventransfer via ons te boeken, kunt u direct contact met ons opnemen.

Natuurlijk! Een groot percentage van de UCPA-klanten reist alleen – de omgeving bij UCPA is erg sociaal. De gedeelde kamers zorgen ervoor dat u 3-5 kamergenoten zult ontmoeten. Als je les neemt (aanbevolen), zul je elke dag dezelfde 8-10 personen in je groep hebben die je heel goed zult leren kennen. Alle UCPA locaties hebben gezellige barren waar mensen voor en na de maaltijd samenkomen om een biertje te drinken. De UCPA locaties zijn echt ontspannen en zeer sociale plaatsen, de perfecte omgeving om mensen te ontmoeten. De nationaliteiten zijn Nederlands, Frans, Engels en Zweeds. Het verschilt per week welke nationaliteiten er allemaal aanwezig zullen zijn. 

De grootte van de kamers varieert per locatie. Om de exacte specificaties van de accommodaties in elk resort te zien, navigeert u naar de locatiepagina.

Als u met vrienden reist, dient u samen te boeken of dient u bij de boeking aan te geven met welke reizigers u een kamer wilt delen. UCPA probeert altijd de kamers in te delen zodat groepjes in dezelfde kamer verblijven. Het is zeer onwaarschijnlijk, maar in zeldzame gevallen is dit niet mogelijk en kunnen vrienden apart worden opgevangen. Als uw groep een kamer niet volledig vult, deelt u deze met andere mensen. De enige manier om 100% te garanderen dat u bij een vriend bent, is om een ​​privé tweepersoonskamer te reserveren.

Als u alleen reist, doet UCPA er alles aan om u te laten slapen in een gedeelde kamer met hetzelfde geslacht. UCPA stelt alles in het werk om individuele reizigers in een kamer te plaatsen met mensen met dezelfde moedertaal en / of van vergelijkbare leeftijden. Individuele reizigers kunnen de optie met 2 aparte bedden niet selecteren, omdat dit alleen geldt voor 2 personen die samen reizen.

In sommige UCPA accommodaties wel, maar niet alle hebben helmen beschikbaar voor een kleine vergoeding. Vraag het aan het personeel bij de materiaalverhuur wanneer u uw ski’s / snowboard ophaalt. Als ze geen helmen beschikbaar hebben, kunnen ze gemakkelijk worden gehuurd bij een lokale verhuurwinkel tegen een kleine vergoeding (ongeveer 20 € voor de week). 

Alleen materiaal zoals ski’s / snowboard, schoenen, stokken worden als onderdeel van het pakket geleverd. Je moet je eigen kleding meenemen; warme basislagen, waterdichte en warme bovenkleding (jas en broek), bril, handschoenen en lange skisokken. Als u niet over uw eigen ski / buitenkleding beschikt, moet u dit voor uw reis kopen of lenen.

Als u over uw eigen uitrusting beschikt, zoals schoenen, ski’s, snowboard of stokken, bent u welkom om ze mee te nemen. Het pakket is inclusief huur en er wordt geen korting aangeboden voor degenen die hun eigen uitrusting meebrengen. Alle materialen worden ’s nachts opgeslagen in een afgesloten materiaalruimte. Uitrusting is normaal gesproken erg veilig hier en zelden neemt iemand de moeite om zijn spullen te vergrendelen, maar je mag je eigen hangslot meenemen als je je ski’s / board ’s nachts wilt beveiligen.

De ski’s en boards die als onderdeel van het pakket worden geleverd, zijn van goede kwaliteit en worden goed onderhouden. De UCPA vervangt elk jaar 50% van alle uitrusting, dus je kunt wel eens eindigen met een gloednieuwe set, afhankelijk van wanneer je reist. Merken kunnen variëren, maar Rossignol en APO zijn de meest voorkomende.

Om je te helpen plannen wat je nodig hebt en wat je mee moet nemen, hebben we een paklijst samengesteld. Bekijk de lijst voordat je op reis gaat om er zeker van te zijn dat je alles hebt wat je nodig hebt.

De UCPA verhuur van uitrusting beschikt over de schoenen en ski’s / snowboard. U moet uw eigen bril, sokken en persoonlijke kleding meenemen, inclusief bovenkleding. Als u geen eigen ski- of snowboard kleding heeft, moet u deze vooraf aanschaffen of lenen.