UCPA Concept

Bij UCPA ben je echt op vakantie, alles is namelijk geregeld! Een fijne kamer, eten & drinken, materialen en les op je eigen niveau is altijd inbegrepen zodat je optimaal kunt genieten.
Doordat kamers gedeeld worden en iedereen gebruik maakt van het buffet hangt er een erg chille sfeer in de centra. Tel daarbij de internationale bezoekers en een geweldig uitzicht op en je keuze voor UCPA is snel gemaakt!

UCPA traint haar eigen instructeurs, koopt haar eigen materiaal en beheert haar eigen centra waardoor kwaliteit gegarandeerd is. Zo is UCPA ook de officiële Franse instelling voor buitensport opleidingen.

Bekijk hier alle UCPA vakanties

UCPA-fantastische-locaties
UCPA-fantastische-maaltijden

Fantastische locaties


De UCPA centra’s zijn gevestigd op de beste locaties in Frankrijk, het voordeel als je een overheidsinstelling bent geweest!:)  De meeste activiteiten zijn mogelijk op loopafstand (stranden, pistes, rivieren, bergen etc.). De accommodaties zijn ingericht zoals een hostel; eenvoudig maar schoon en comfortabel. Sommige van de nieuwere centra zijn zelfs vergelijkbaar met een 3 sterrenhotel. Standaard maak je bij UCPA gebruik van een gedeelde 4 persoons kamer. De meeste centra bieden de mogelijkheid tot een tweepersoonskamer voor een kleine toeslag. Daarnaast beschikken de centra ook over grote gemeenschappelijk ruimtes met vaak een bar en pooltafel!

Uitstekende maaltijden


UCPA pakketten zijn altijd volpension. Dit betekent dat alle maaltijden zijn inbegrepen; ontbijt, lunch en diner. De Franse zijn erg trots op hun eten en maaltijden zijn daarom vaak een bijzondere en gezellige tijd. De maaltijden worden geserveerd in een buffetvorm. Het ontbijt bestaat uit yoghurt, ontbijtgranen, fruitsap, koffie en brood. Wees niet verbaasd als je ziet dat de koffie, thee of warme chocolademelk op de Franse stijl wordt genuttigd.

De typische lunch bij een UCPA centrum is een do it yourself samengestelde lunch. Een grote keuze aan brood, vleeswaren, kaas, pasta, salade, fruit & snoep die je op de locatie kunt opeten of meenemen naar je activiteit. De picknick lunch betekent maximale tijd op de bergen, strand of bij de activiteit zonder een fortuin te besteden in dure restaurants.

Het diner bestaat uit een 4-gangen buffet, meestal met een salade bar als voorgerecht, keuze uit 3 of 4 hoofdgerechten en als dessert fruit of ijs.

Net zoals in een hostel wordt er verwacht dat je, je tafel netjes afruimt en een doekje over de tafel heen haalt. Zo houden we de kosten laag en de kwaliteit van het eten hoog.

UCPA-instructie
UCPA-Materiaalhuur

Hoge kwaliteit instructie


UCPA instructeurs zijn ofwel volledig gekwalificeerd onder het Franse BEES (Brevet d’Etat d’éducateur sportif) systeem of momenteel in opleiding om hun kwalificatie te behalen (voldoende gekwalificeerd om de groep te leren). Hoewel de gemiddelde leeftijd van de instructeurs vrij jong is, hebben ze ervoor gekozen om deze sport te instrueren als hun werk en nemen ze het werk zeer serieus.

UCPA beschikt over een enorm aanbod aan cursussen en instructie opties voor zowel winter- als zomersporten van alle niveaus. Of je nu een absolute beginner bent of een doorgewinterde expert, er is een cursus voor jou.

Beter worden in je sport is onderdeel van het concept. Kies je ervoor om geen les te nemen dan is het prijsverschil daarom minimaal. Kiezen voor les is de beste manier om mensen te leren kennen en om vooruitgang te boeken.

Wanneer je aankomt wordt er gevraagd om je niveau en ervaring te beschrijven. Dit stelt de instructeurs in staat om je in de juiste groep te plaatsen. De instructie begint op maandagochtend en daarom is het belangrijk om hierbij te zijn. Het is verbazingwekkend hoeveel je leert in zo’n week!

Materiaalhuur


Tijdens het inchecken op locatie krijg je een ticket of kaart om je materiaal te huren. De verhuur is in het center zelf, ideaal dus. Afhankelijk van je niveau, cursus en je lengte worden de best passende spullen uitgezocht. Indien je deelneemt aan een gespecialiseerde cursus wordt je voorzien van alle benodigde materialen. Het materiaal krijg je vanaf zondagochtend t/m zaterdagmiddag.

Elk jaar wordt 50% van het materiaal vervangen met de beste en nieuwste spullen zodat het materiaal dat je huurt relatief nieuw en goed onderhouden is. De materiaalruimte is dagelijks geopend zodat eventuele problemen kunnen worden gemeld en er direct iets aan gedaan kan worden.

Bekijk hier alle vakanties op UCPA.nl