De beste surfspots 


Golfsurfen heeft een lange geschiedenis in Frankrijk. Het is daarom geen wonder dat de Franse Atlantische kust dé bestemming is van surfers van over de hele wereld. Of je nu beginner of meer ervaren surfer bent – in Frankrijk vindt iedereen de juiste golf. De Franse Atlantische kust bestaat voornamelijk uit brede zandstranden, met zogenaamde beach breaks, die ideaal zijn om te leren surfen. Maar er zijn ook reef breaks en point breaks te vinden voor de ervaren surfers. De lange, naar het westen gerichte kust biedt constante golven, waardoor het hele jaar door surftrips mogelijk zijn in Frankrijk. Maar ook voor je surfvakanties buiten Frankrijk ben je bij ons aan het juiste adres. Kun je het niet vinden op de site, zoek dan even contact met ons.  

UCPA surfvakanties volgen een uniek concept waarbij accommodatie, maaltijden, materiaalhuur en instructie om de sport te beoefenen allemaal is inbegrepen! Goed geregeld op vakantie want UCPA doet alles in eigen beheer zodat jij kan genieten van de tofste sporten!

Onze surfvakanties!


Surfkamp in Seignosse Plage - 7 dagen - 12 uur les

Surf deze hotspot aan de Atlantische oceaan. Het zuidwesten van Frankrijk staat namelijk bekend om de prachtige breaks. Ideaal om
STO-Garant
18 t/m 40 jaar

Surfkamp in Seignosse Plage - 7 dagen

Surf deze hotspot aan de Atlantische oceaan. Het zuidwesten van Frankrijk staat namelijk bekend om de prachtige breaks. Ideaal om
STO-Garant
18 t/m 40 jaar

Surfvakantie in Sagres - 8 dagen

Op het meest Zuidwestelijke puntje van Portugal in de Algarve vind je Sagres. Sagres is erg geliefd bij surfers. Bij
STO-Garant
18 t/m 55 jaar

Surf & yogavakantie in Sagres - 8 dagen

Op het meest Zuidwestelijke puntje van Portugal in de Algarve vind je Sagres. Sagres is erg geliefd bij surfers. Bij
STO-Garant
18 t/m 55 jaar

Surf & sportvakantie in Peniche - 8 dagen

Peniche wordt ook wel de surf capital of Europe genoemd. En dat is niet zonder reden. Door de perfecte ligging
STO-Garant
18 t/m 55 jaar

Surfvakantie in Peniche - 8 dagen

Peniche wordt ook wel de surf capital of Europe genoemd. En dat is niet zonder reden. Door de perfecte ligging
STO-Garant
18 t/m 55 jaar

Surf & yoga vakantie in Port d'Albret - 7 dagen

De surf & yoga vakantie in Port d’Albret is een perfecte combinatie van yoga en surf. De surf sessies worden
STO-Garant
18 t/m 40 jaar

Surf & watersport vakantie Lacanau - 7 dagen

De surf & watersport vakantie Lacanau is een combinatie van  een sportieve en ontspannende vakantie waarbij je kennis maakt met
STO-Garant
18 t/m 40 jaar

Bombannes

Locaties Bombannes

Bombannes ligt ideaal op een kort fietsafstandje van de Atlantische Oceaan en aan één van de grootste natuurlijke meren in Frankrijk. De UCPA locatie in Bombannes is in 2017 geheel gerenoveerd en dus top om de beste breaks te pakken, te leren surfen en heerlijk van de zon te genieten.In Bombannes is veel te doen! Je kunt hier terecht voor surflessen, windsurfen,wakeboard cursussen, stand up paddelen, zeekajakken of catamaran zeilen! 

Port d’Albret

Locaties Port d'Albret

Port D’Albret is de bestemming voor sport en ontspanning het ligt naast een meer en de oceaan in het uiterste zuiden van de kust van Les Landes, dicht bij Biarritz en Hossegor. Het is omgeven door prachtige dennenbossen die je op de prachtige 9-holes golfbaan wat schaduw bieden.
Het UCPA centrum ligt naast een prachtig meer, de Pinsolle-golf, aan de duinen en aan de rand van een dennenbos.

Lacanau

Surfvakanties in Frankrijk

De Atlantische kust in de regio van Lacanau is een van de beste spots in Europa om te surfen. De ongerepte kustlijn wordt beschermd door duinen en de lange zandstranden maken het de ideale speeltuin voor surfers van alle niveaus. Lacanau is een fantastisch surfstadje met een grote selectie van kroegen en discotheken. Of het nu de eerste keer is dat je op een surfplank staat of dat je je skills wilt perfectioneren, Lacanau is de perfecte plek.

Fuerteventura

UCPA Fuerteventura

Fuerteventura is een wereldberoemde bestemming om te surfen, windsurfen en kiten. Door de parelwitte stranden en felblauwe zee wordt Fuerteventura ook wel de Caribbean van Europa genoemd. Het is vrijwel het gehele jaar boven de 20 graden, daarnaast heeft het eiland de meeste zonuren van Europa.

Beste reistijd Frankrijk


Van mei tot eind oktober is Frankrijk een ideale bestemming voor je surfvakantie. In de zomermaanden, tussen juni en eind augustus, zorgt het Zuid-Franse klimaat voor een geweldige mix van zonnige en warme temperaturen gedurende de dag en mildere, meer verfrissende temperaturen gedurende de nacht. In mei, september en oktober is het een beetje koeler dan in de zomer, maar deze maanden lokken met lege stranden, golven en goede deining.

De zeer milde winter en de lange, warme zomers laten al een subtropische mediterrane invloed voelen. Tussen juni en augustus heb je gemiddeld negen tot elf uur zon per dag.

Temperatuur


De luchttemperatuur aan de westkust van Frankrijk is in de zomermaanden tussen 23 graden en 27 graden en de watertemperatuur op aangename 21 en 24 graden.

  • Zuid Frankrijk heeft tot 11 zonuren per dag
  • al in het voorjaar heb je zomerse temperaturen
  • warme dagen en milde nachten

Leer golfsurfen met UCPA


Of dit je eerste keer op een board wordt of je wilt je cutbacks en aerials verbeteren, onze surf pro’s zorgen ervoor dat je bereikt wat je wilt. Surfen wordt namelijk niet alleen bepaald door kracht, techniek en ervaring. Ook het mentale aspect en plezier speelt een grote rol bij het surfen. Boek daarom een surfcursus in één van onze surflocaties om veilig en snel te leren surfen.