Mountainbiken in Frankrijk


Of je nu ervaren bent of juist de basis wilt leren van de mountainbiken, de mountainbikereizen van Ucpa sluiten aan bij elk type sporter. Met Ucpa geniet je van de meest uitdagende beklimmingen, de mooiste trails en afdalingen in een prachtige natuur.

Downhill, enduro en e-biking zijn niet weg te denken uit de vallei van Chamonix en de Mediterrane kust. In deze prachtige omgeving leer je onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur de sport in de uiterste vorm beoefenen. Met behulp van treinen en skiliften zul je naar de meest uitdagende plekken worden gebracht.

Onze mountainbikevakanties!


7 daagse gevorderden mountainbikevakantie Mont Blanc Argentière - 23 uur les

Een prachtige trip voor de ervaren mountainbiker om je technische vaardigheden te verbeteren, terwijl je door de mooiste bergpaden van
STO-Garant
18 t/m 40 jaar

7 daagse expert mountainbike enduro vakantie Argentière - 23 uur les

Als ervaren enduro mountainbiker ontdek je de tracks in de prachtige vallei van Chamonix. De tochten worden als zwaar ervaren,
18 t/m 55 jaar
23 uur
7 daagse downhill MTB vakantie Argentière Frankrijk
Populair!

Downhill Mountainbikevakantie in Argentière - 7 dagen

Deze cursus is gericht op het leren en perfectioneren van belangrijkste vaardigheden voor het downhill mountainbiken. Tijdens de cursus leer
STO-Garant
18 t/m 40 jaar

Mountainbikevakantie in Verdon - meren van Verdon route - 7 dagen

In het adembenemend mooie Nationale Park Verdon, tussen meren, rivieren en bergen, fietst u door het adembenemende landschap van de
STO-Garant
18 t/m 40 jaar

Argentière

7 daagse voltijd instructie downhill MTB Argentiere Frankrijk

Argentière ligt in de vallei van Chamonix en geeft gemakkelijke toegang tot prachtige routes met uitzicht op de Mont Blanc. De mogelijkheden in de vallei zijn talloos, waardoor je altijd weer wat nieuws ontdekt. Onder leiding van een gekwalificeerde instructeur ga je de vele verborgen schoonheden van deze natuur ontdekken.

Verdon

Mountainbike Verdon UCPA sportvakanties

Gelegen aan de Mediterraanse kust, tussen Nice en Marseille in, ligt de grootste kloof van Europa ‘Gorges Du Verdon’. De kloof is uitgesleten door een rivier van maar liefst 25 km lang. Het gebied is zeer geliefd bij natuurliefhebbers, waaronder mountainbikers. In Verdon fiets je door het prachtige landschap van meren, rivieren en bergen.

Mountainbike


Ucpa biedt prachtige mountainbike trips aan om je (technische) vaardigheden te verbeteren. Terwijl je door de mooiste gebieden van Frankrijk fietst, leer je hoe je het beste bepaalde obstakels kunt overbruggen. Door middel van kabelbanen en liften kun je je snel verplaatsen door de prachtige Franse natuur. De verschillende fietsreizen van Ucpa zitten vol met avontuur!

Enduro 


De enduro fiets is een mix tussen een cross country mountainbike en een downhill fiets. Met een enduro fiets kun je niet alleen snel afdalen, maar ook snel de berg weer oprijden. De enduro fiets is uitermate geschikt om hoge snelheden te behalen, zonder dat de fiets kan breken. Bovendien zijn de fietsen erg zwaar, maar bevinden er zich overal skiliften om de fiets mee naar boven te nemen. Een enduro week vergt wel om de nodige ervaring in mountainbiken en afdalen. Het is geen cursus voor beginners.

Downhill 


Bij downhill mountainbiken ga je van een berg of heuvel af waarbij je meerdere obstakels tegenkomt die je moet overbruggen. De cursussen zijn specifiek gericht op het verbeteren van je vaardigheden en je mountainbiken naar een volgend niveau te tillen. De cursus bevat meerdere workshops om op verschillende trails te oefenen en je techniek in afdalingen te perfectioneren.

Beste reistijd Frankrijk


Van eind juni tot en met september is Frankrijk de ideale bestemming voor je mountainbikevakantie. In de zomermaanden zorgt het Zuid-Franse klimaat voor een geweldige mix van zonnige en warme temperaturen overdag en wat meer verfrissende temperaturen gedurende de nacht. 

De zeer milde winters en de lange, warme zomers zorgen voor een subtropisch mediterraanse klimaat. Tussen juni en augustus is er gemiddeld negen tot elf uur zon per dag.

Temperatuur


De gemiddelde temperatuur in Verdon ligt op 26 graden tussen juni en september. In Argentière ligt de temperatuur van juni t/m september op ongeveer 25 graden. Verdon heeft gemiddeld iets meer zonuren dan Argentière. Daarnaast is de kans op neerslag tijdens deze maanden is erg laag en de kans op warm weer is erg hoog.

Mountainbiken met UCPA


Of je nu ervaren bent of juist de basis van de sport wilt leren, de mountainbike weken van Ucpa zijn geschikt voor elk niveau. Ucpa biedt verschillende cursussen aan in mountainbiken en waaronder ook downhill en enduro. 

De cursussen zijn opgedeeld in drie niveaus; beginners, gevorderden en experts.

  • Beginners kunnen veilig fietsen maar hebben nog nooit afgedaald.
  • Gevorderden hebben wel al vaker afgedaald maar willen hun technieken in sturen, bochten maken en remmen verbeteren.
  • Experts zijn in staat om hoge snelheden te behalen zonder zichzelf in gevaar te brengen. Zij focussen zich op geavanceerde technieken zoals jumps en drop offs.