Peniche


Ten noorden van Lissabon, gelegen aan de Atlantische kust, ligt het kleine dorpje Peniche. Met een kleine vissershaven is Peniche prachtig gelegen voor een oud Portugees fort. Peniche is een dorpje met authentieke charme en trekt vandaag de dag surfers van over de hele wereld dankzij de beroemde golven en surfspots.

UCPA Planète, wereldwijde reizen – is een nieuw product dat is ontwikkeld door UCPA. Deze vakanties kunnen anders zijn dan de standaard UCPA vakantie in Frankrijk omdat er gebruik wordt gemaakt van andere accommodaties dan je gewend.

De reizen worden meestal georganiseerd door een hotel, dus het hoeft niet zo te zijn dat de kamers met anderen worden gedeeld en je hebt misschien je eigen kamer.

Zie hier meer informatie over UCPA Planète reizen

Het dorp Peniche


UCPA Peniche is gelegen in een kleine badplaats, omgeven door een zandstrand, 90 km ten noorden van Lissabon.

Het schiereiland heeft veel surfplekken, wat betekent dat, ongeacht de deining of de wind, er altijd golfen zijn om op te surfen. Het gebied staat al lang bekend bij surfers vanwege de diversiteit aan plekken, waaronder de legendarische “Supertubos” waar elk jaar een van de etappes van het wereldkampioenschap surfen wordt gehouden.

UCPA Peniche Zomer

UCPA locatie


In plaats van een speciaal gebouwd UCPA-centrum, gebruikt UCPA in Peniche Surfhouse Peniche. Het bestaat uit 5 slaapkamers voor 4 tot 6 personen. Met eigen badkamer en meerdere binnen- en buitenruimtes om te chillen.
Buiten is er een aangename tuin met een schitterend uitzicht op het schiereiland Péniche, het schiereiland Baléal en de oceaan.

Het centrum van Ferrel ligt op 5 minuten afstand, waar je alle voorzieningen, winkels, bar, apotheek, bank vindt. De strandbars voor onvergetelijke avonden liggen op 5 minuten rijden met de auto of taxi en ongeveer 25 tot 30 minuten lopen.

Activiteiten


De UCPA locatie in Peniche richt zich volledig op surfen. Met tal van surfplekken in de buurt, is het hotel goed gelegen om elke dag te profiteren van de beste weersomstandigheden en de beste golven. Alle deelnemers worden op basis van niveau in groepen opgesplitst en iedereen is welkom, van complete beginners tot experts.

Surfen in Peniche


De kustlijn en golven rond Peniche staan bekend om hun surfmogelijkheden. De UCPA locatie in Peniche richt zich volledig op surflessen. Buiten de surflessen kan je genieten van de zon, ontspannen op het strand of de omgeving verkennen.

Activiteiten

Peniche is een gespecialiseerde surf locatie. Er zijn tal van geweldige surfspots dichtbij het hotel en dit zorgt ervoor dat je altijd geweldige golven zult vinden.

Surfen

Peniche staat al heel lang bekend bij surfers vanwege de diversiteit aan surfspots, waaronder de legendarische “Supertubos” waar elk jaar een van de etappes van het wereldkampioenschap wordt gehouden. De surfcursussen hier zijn geschikt voor alle niveaus en na je dag op de golven kun je genieten van de zomerse sfeer en sterke surfcultuur in de omgeving, denk aan toffe winkels, cafés en bars!

UCPA Accommodatie


In plaats van een speciaal gebouwd UCPA-centrum, gebruikt UCPA in Peniche Surfhouse Peniche. Het bestaat uit 5 slaapkamers voor 4 tot 6 personen. Met eigen badkamer, meerdere binnen- en buitenruimtes om te chillen.
Buiten is er een aangename tuin met een schitterend uitzicht op het schiereiland Péniche, het schiereiland Baléal en de oceaan.

Het centrum van Ferrel ligt op 5 minuten afstand, waar u alle voorzieningen, winkels, bar, apotheek, bank vindt. De strandbars voor onvergetelijke avonden liggen op 5 minuten rijden met de auto of taxi en ongeveer 25 tot 30 minuten lopen.

Kamers:


  • De kamers zijn 4 – 6 persoons kamers

  • Eigen badkamers

Voorzieningen


  • Je eet alle maaltijden in het hostel, net als de klassieke UCPA-reizen
  • Chillruimtes buiten 
  • Wifi. Houd er rekening mee dat WiFi niet goed genoeg is voor data-intensieve activiteiten

Reizen naar Peniche


Per vliegtuig:
De dichtstbijzijnde luchthaven naar Peniche is Lissabon, dat op ongeveer 90 km afstand ligt. Een taxi vanaf de luchthaven kost ongeveer 140 €. Op de website van de luchthaven vindt je nuttige informatie over vervoer vanuit Lissabon. De UCPA locatie kan een bus aanbieden vanaf de luchthaven naar het resort voor ongeveer € 25, je kunt hiervoor direct contact opnemen met het hotel voor tijden en informatie op peniche@ucpaplanete.com.

Openbaar vervoer:
Om met het openbaar vervoer te reizen, raden we aan een taxi te nemen naar de “Gare Routiere” van Lissabon. Vanaf hier kan je een bus nemen naar Peniche, die ongeveer elke 2 uur rijdt en uiterlijk tot 19.00 uur vertrekt, de totale kosten bedragen ongeveer € 20 . Deze suggestie mag alleen als richtlijn worden gebruikt, de dienstregeling van de bus kan worden gewijzigd en we raden je aan de beschikbaarheid te controleren voordat je op reis gaat. Voor meer informatie over het openbaar vervoer dat Lissabon met Peniche verbindt, kun je de site Rome2Rio bekijken. Als je met het openbaar vervoer reist, zorg er dan voor dat je de tijden controleert en of de routes normaal werken voor jouw reisdatum.

Het is ook mogelijk om een ​​auto te huren vanaf de luchthaven en naar Peniche te rijden, het adres is UCPA Peniche (Residencial Atlantis) Av. do Mar 100, 2520-101 Ferrel, Portugal. Er is een kleine hoeveelheid parkeer mogelijkheden bij de UCPA en er zijn extra parkeerplaatsen langs de weg beschikbaar.