Dakhla


In het zuiden van Marokko ligt het schiereiland Dakhla, omringd door de Atlantische oceaan. Bestaande uit een woestijnachtig landschap, en staat bekend om zijn zeer goede omstandigheden om te kitesurfen. De lagune is de perfecte plek voor alle niveaus; van beginner tot expert. Aan de rand van de lagune is het water erg vlak en ondiep, de ideale omstandigheden om als beginner te leren kitesurfen. Verder op het meer wordt het water een stuk ruiger, dat perfect is voor gevorderden om te freestylen. Met meer dan 330 dagen per jaar wind, is Dakhla een surfspot met topcondities.

UCPA Planète, wereldwijde reizen – is een nieuw product dat is ontwikkeld door UCPA. Deze vakanties kunnen anders zijn dan de standaard UCPA vakantie in Frankrijk omdat er gebruik wordt gemaakt van andere accommodaties dan je gewend bent.

De reizen worden meestal georganiseerd door een hotel, dus het hoeft niet zo te zijn dat de kamers met anderen worden gedeeld en je hebt misschien je eigen kamer.

Zie hier meer informatie over UCPA Planète reizen

Dakhla UCPA sportvakantie kitesurf

Kitesurfen


Dakhla is een prachtige plek om heerlijk te sporten en aan je techniek te werken. Door het mooie weer het hele jaar door is het zelfs mogelijk om in de winter het water op te gaan. Kom met Ucpa heerlijk kitesurfen in het prachtige Dakhla. Door de ligging van het hotel in het hart van het dorpje, is het mogelijk om de cultuur van deze bijzonder mooie plaats te ontdekken.

Dakhla UCPA sportvakantie

De stad


Dakhla is een stad gelegen in de westelijke Sahara van Marokko. Een schiereiland gelegen aan de Atlantische oceaan, en staat bekend om zijn topconditie om te kitesurfen. De lagune beschikt over de perfecte condities om te kitesurfen. Vlak en ondiep water geven de mogelijkheid om op deze prachtige locatie heerlijk te genieten. De blauwe lagune biedt windzekerheid gedurende het gehele jaar.

Dakhla UCPA sportvakantie

Ucpa


In Dakhla maakt Ucpa gebruik van het Doumss hotel. De kamers zijn gedeelde 2 of 4 persoonskamers. De kamers beschikken over een eigen badkamer en zijn voorzien van airconditioning.

Het hotel ligt centraal gelegen in de stad, waardoor voorzieningen en nevenactiviteiten zich op loopafstand bevinden van het hotel. Door de nabijgelegen bars en restaurants is mogelijk om ’s avonds de stad in te trekken.

Kitesurfen in Dakhla


 

Het heerlijke weer in combinatie met perfecte windsnelheden is het in Dakhla altijd mogelijk om te kitesurfen. Zelfs in de winter is de temperatuur er zo aangenaam, dat het zelfs in deze periode mogelijk is om een heerlijke vakantie te hebben en kiten te leren of te verbeteren.

Kitesurfen

De lagune is de hotspot van Dakhla. Door de constante wind en het vlakke  water maakt dit een van de betere kitesurflocaties om te leren kitesurfen of te werken aan je skills/ tricks. Een stukje verder op het water kan het wat ruwer worden, maar over het algemeen zijn de condities erg goed. De lagune is in zijn totaliteit 45 km lang. De rustige waterkant is uitermate geschikt om te leren kitesurfen.

Aan de andere kant van de lagune ligt de speed spot. Een wat kleinere spot met offshore wind, waardoor het met laagtij ontzettend vlak is. De speed spot beschikt over een aflandige wind en is een paradijs voor freestylers, maar is absoluut geen beginnersspot. Wanneer je ervoor kiest hierheen te varen moet je er rekening mee houden dat je een behoorlijk stuk upwind terug moet varen.

Alhoewel de vlakke lagoon van Dakhla deze plek zo populair maakt, zijn er ook mooie surf spots langs de kust van het schiereiland. Wanneer je golven wilt rijden met je kite is Oum Lamboiur dé spot van Dakhla. Deze spot staat bekend om zijn perfecte golven en wind.

kitesurfen gevorderden Dakhla
Dakhla UCPA sportvakantie

UCPA Accommodatie


Accommodatie 
Hotel Doumss & Base nautique
Eenvoudig hotel, gerenoveerd in 2010. Kamers voor 2-4 personen met douche en toilet. Mogelijkheid om tegen meerprijs een tweepersoonskamer te boeken. Het hotel ligt in de stad Dakhla, ongeveer 25 km van de surfbasis waar je dagelijks een transfer naartoe krijgt. Het hotel is volledig gereserveerd voor kitesurfers en UCPA heeft iets meer dan de helft van de 40 plaatsen van het hotel. Lakens en handdoeken worden verstrekt door het hotel. 

De dagen (en avonden) worden voornamelijk doorgebracht op de surfbasis waar een terras, restaurant, bar, wc, douche, materiaalopslag & drooggelegenheid is. Maaltijden worden voornamelijk op de surfbasis geserveerd en drie keer dineer je in een lokaal restaurant in Dakhla. 

Aankomstdag
Inchecken op dinsdag vanaf 18:00 uur.
De informatiebijeenkomst vindt meestal de volgende dag in de ochtend plaats.

Dag van terugkomst / uitchecken
Uitchecken op dinsdag (dag 8) uiterlijk om 11:00 uur. 

Eerdere aankomst/extra nacht niet mogelijk.

Transfer
Het hotel ligt op 500 meter van de luchthaven. Er is een shuttle beschikbaar, boek je transfer uiterlijk 2 weken voor vertrek per e-mail. Check voor de beschikbare tijden.

Dagen met weinig wind
Als de wind wegvalt, worden er meestal andere activiteiten georganiseerd,  b.v. kan stand up paddling, golfsurfen, bodyboard, wakeboard.

Overige informatie
Het is mogelijk om ter plekke een verzekering af te sluiten voor uitgeleend materiaal (€30).

Kamers:


  • 2 of 4 persoonskamer 
  • Voorzien van airconditioning, badkamer en televisie 
  • Tweepersoonskamers beschikbaar tegen een kleine toeslag

Eten & drinken


  • In de ochtend is er een heerlijk ontbijtbuffet
  • De lunch zal op locatie tijdens de activiteiten plaatsvinden
  • Het avondeten wordt in het restaurant van het hotel geserveerd

Entertainment


De avonden staan in teken van gezelligheid met invloeden vanuit de Marokkaanse cultuur. Het uitgaansleven in de stad is goed, er valt altijd wel wat te beleven. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten te beleven naast het kitesurfen zoals suppen, wakeboarden, yoga, vissen, excursies naar de woestijn, kayaking, zeilen en boot trips.

Handige weetjes


  • De lagune van Dakhla is geschikt voor alle niveaus in kitesurfen
  • De restaurantjes bieden heerlijk vers eten van de zee

Reizen naar Dakhla


De luchthaven van Dakhla ligt op 500 meter afstand van het hotel. Het is mogelijk om per shuttle vanaf de luchthaven naar hotel te worden gebracht als je het stuk niet kunt lopen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via dakhla@ucpaplanete.com.

Contactgegevens
UCPA Hôtel Doumss
Av. Alwalaa 
Dakhla 73.000
@:  dakhla@ucpaplanete.com