Hyères


In het zuiden van Frankrijk, gelegen aan de Middellandse Zee ligt het plaatsje Hyères. Met meer dan 30 kilometer aan witte zandstranden, 3 prachtige ongerepte eilanden en gemiddeld 300 dagen zon per jaar is Hyères een populaire toeristische bestemming.

De laatste jaren wordt Hyères steeds populairder onder de watersporters. De Almanarre baai biedt uitstekende omstandigheden om te zeilen, windsurfen en kitesurfen. Het hele jaar door worden hier zelfs een aantal prestigieuze toernooien en wedstrijden gehouden. Een hoop topsporters wijken zelfs uit naar Hyères als de ultieme trainingslocatie voor hun sport.

Hyères UCPA sportvakanties

Activiteiten


Hyères wordt steeds populairder onder de watersporters. De Almanarre baai beschikt over bijzonder goede omstandigheden om te zeilen, windsurfen en kitesurfen. Topatleten van over de gehele wereld komen naar deze bijzondere locatie toe om te trainen en wedstrijden te varen.

Hyères UCPA sportvakanties

De stad


Hyères is een prachtig oud stadje met veel middeleeuwse gebouwen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken wanneer je niet actief aan het sporten bent. De oude stad is een droomlocatie voor liefhebbers van architectuur.

Daarnaast staat Hyères bekend als de palmhoofdstad van de wereld. De stad exporteert meer dan 100.000 palmbomen per jaar. Palmbomen zijn een belangrijk onderdeel voor de stad en je vindt ze overal terug in de stad.

Hyères UCPA sportvakanties

Ucpa


De ucpa accommodatie ligt direct aan de zee met uitzicht op de eilanden, lles d’Or. Je hoeft met je materiaal dus slechts een paar meter te lopen naar de warme wateren van de Middellandse zee. Het eten bij ucpa is van hoogwaardige kwaliteit en wordt in buffetvorm geserveerd. Ook wordt er regelmatig de barbecue aangestoken!

Je kunt zelf kiezen of je in de eetzaal of heerlijk op op het terras eet.

Hyères


Zeilen
Hyères is een uitstekende locatie om te zeilen. De windsnelheid is er het gehele jaar perfect, in de lentemaanden is de wind iets sterker. Er zijn tal van beschutte baaien en havens waardoor de locatie perfect is voor zowel beginnende als ervaren zeilers.

Catamaran zeilen is de snelste en meest opwindende vorm van zeilen op een kleine boot. Bij Ucpa leer je de basisprincipes van overstag gaan, gijpen, met de wind mee en laveren tegen de wind in zeilen en verschillende andere nieuwe technieken. In de ochtend is de wind iets minder sterk, waardoor dit ideaal is om samen met je instructeur je vaardigheden te verbeteren. In de middag is de wind wat sterker en kun je goed in praktijk brengen wat je in de ochtend hebt geleerd.


Windsurfen
Hyères wordt gezien als de Europese hoofdstad voor windsurfers en is een zeer populaire locatie. De omstandigheden rond Hyères lenen zich bijzonder goed voor windsurfen en het is een uitstekende locatie voor zowel beginnende als ervaren windsurfers. Ucpa heeft een uitgebreide voorraad van windsurf materiaal en een uitstekend team van instructeurs.


Kitesurfen
Het kitesurfteam in Hyères bestaat uit gekwalificeerd team van instructeurs die je surfen naar een hoger niveau tillen. De warme wateren van de Middellandse zee maken het de perfecte locatie om je vaardigheden te ontwikkelen of te verbeteren. Leer hoe je op een veilige manier moet kitesurfen!


De merken waarmee Ucpa samenwerkt voor de boards zijn: JP, Starboard en Bic. Voor de zeilen werken ze samen met Neil-Pryde, SideOn en Loftsails.

Hyères UCPA sportvakanties
Hyères UCPA sportvakanties

UCPA accommodatie


De accommodatie ligt op een prachtige locatie in een dennenbos direct aan het strand met uitzicht op de  lles d’Or. Je hoeft met je materiaal dus slechts een paar meter te lopen om bij de warme wateren van de Middellandse zee te komen. Het Sport Hostel bestaat uit appartementen met tweepersoons en 2 tot 5 persoonskamers. De locatie beschikt over een gezellige bar met restaurant en ligt direct aan het strand. Vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de zee. Bij het Hostel ligt ook een beachvolleybalveld en je kunt in de hangmatten lekker ontspannen tussen de pijnbomen. Ucpa beschikt over een hele vloot van hoogwaardige kwaliteit watersport apparatuur waaronder catamarans, surfplanken, kitesurf materiaal en kajaks.

Kamers:

  • Gedeelde kamers voor 3, 4 of 5 personen
  • 4 en 5 persoonskamers beschikken over een balkon
  • Tweepersoonskamers zijn beschikbaar tegenover een extra betaling
  • Het UCPA Sport Hostel beschikt over 230 bedden

Eten & Drinken

Ucpa vakanties zijn altijd volpension. Dit betekent dat alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs; ontbijt, lunch en diner. De Fransen zijn erg trots op hun eten en maaltijden en zijn daarom vaak een bijzondere en gezellige tijd. De maaltijden worden geserveerd in een heerlijke uitgebreide buffetvorm. Het ontbijt bestaat uit yoghurt, ontbijtgranen, fruitsap, koffie en brood.

Bioj de lunch heb j een grote keuze aan brood, vleeswaren, kaas, pasta, salade en fruit.

Het diner bestaat uit een 4-gangen buffet, meestal met een salade als voorgerecht, keuze uit 3 of 4 hoofdgerechten en als dessert fruit of ijs.

Net zoals in een hostel wordt er verwacht dat je, je tafel netjes afruimt en een doekje over de tafel heen haalt. Zo houden we de kosten laag en de kwaliteit van het eten hoog.

Entertainment

De Ucpa staff zorgt iedere week voor een leuk entertainmentprogramma. Dit is geheel vrijblijvend maar vaak erg leuk om aan deel te nemen.

Geschiedenis

Ucpa is een van de grootste reisorganisaties voor avontuurlijke sporten in Frankrijk. Het is oorspronkelijk opgezet door de Franse regering om jongeren aan te moedigen om van het buitenleven te genieten. Vandaag de dag is het een ‘non-profit’ organisatie die haar prijzen laag houdt en alle winsten terug stopt in het opknappen van de centra en de materialen. Het aanmoedigen van sporten en hiervan genieten staat nog steeds voorop!

Hyères UCPA sportvakanties
Hyères UCPA sportvakanties
Hyères UCPA sportvakanties

Reizen naar Hyères


Per vliegtuig:
Het dichtstbijzijnde vliegveld is het Toulon-Hyères International Airport. Dit vliegveld ligt op slechts 5 km afstand van het UCPA Sports Hostel. Eenmaal aangekomen op het vliegveld kun je een lokale bus nemen richting Giens-La Tour Fondue. De dichtstbijzijnde halte is ‘La Bergerie’ en ligt op ongeveer 150 meter lopen van het hostel af. Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen vanaf het vliegveld.

Per trein:
In de zomer rijden er dagelijks TGV’s vanaf Parijs tot Hyères. Het station in Hyères ligt op ongeveer 7 kilometer afstand van het UCPA hostel. Vanaf hier kun je de buslijn 67 pakken om op locatie te komen.

Per auto:
Hyères is eenvoudig te bereiken met de auto. Vanaf Utrecht doe je er ongeveer 12 uur over om bij Hyères te komen. Wanneer je met de auto gaat, zul je erg mooie landschappen zien. Vergeet niet dat je in Frankrijk bij bepaalde wegen tol moet betalen.