Advies op maat

Groepsreizen vanaf 10 personen

Meer dan 50 jaar ervaring 

Volledig geregeld

Advies op maat

Groepsreizen vanaf 10 personen

Meer dan 50 jaar ervaring 

Volledig geregeld

Veelgestelde vragen voor groepen

Hieronder vindt je de meest gestelde vragen voor groepen (FAQ). Direct hieronder staan de algemene vragen voor groepen. Verder onderaan de pagina vind je een aantal specifieke vragen per groep.

Staat jouw vraag er niet bij? Stel je vraag dan via info@ucpa.nl of bel ons op 085 06 05 434. We helpen je graag verder!

Algemene vragen

Onderstaande vragen gelden in het algemeen voor iedere type groep.

UCPA (Union des Centres Sportifs de Plein Air) is met ruim 250.000 jaarlijkse klanten een van de grootste reisorganisatie in Frankrijk voor avontuurlijke vakanties. De organisatie is van oorsprong een Franse non-profit overheidsinstelling met als doel om jongeren tegen een scherpe prijs een sportieve vakantie te laten beleven en dat zie je nog steeds in de bijzonder scherpe prijzen!

UCPA vakanties volgen een uniek concept waarbij accommodatie, maaltijden, materiaalhuur, skipas en instructie om de sport te beoefenen allemaal is inbegrepen. Goed geregeld op vakantie want UCPA doet alles in eigen beheer zodat jij kan genieten van de tofste wintersport in de Franse Alpen!

UCPA is actief in meerdere Europese landen waardoor er veel internationale gasten verwelkomd worden. In Nederland en België zijn wij (Packed Action Travel B.V.) met de website ucpa.nl de officiële partner van UCPA. Zo krijg je Nederlandse ondersteuning bij het boeken van alle UCPA reizen! We zijn aangesloten bij VVKR en STO reisgarantie.

UCPA is eigenlijk een non-profit organisatie, vandaar de lage prijzen. Ze houden de prijzen zo laag als ze kunnen – de instructie wordt gegeven door “interne” instructeurs, het materiaal wordt in grote partijen ingekocht en UCPA krijgt een scherpe prijs op skipassen. De belangrijkste besparing wordt gemaakt in de accommodatie die volledig in eigen beheer is. Er wordt verwacht dat je je kamer netjes achterlaat en het eten is van hoge kwaliteit maar in buffetvorm. Daarbij wordt er ook verwacht dat je na het eten je tafel netjes achterlaat. Op deze manier zorgen ze ervoor dat de prijzen zo laag mogelijk worden gehouden.

Het mooie van de UCPA-cursussen is dat er echt een niveau is voor iedereen, zelfs echte experts. De ‘normale’ instructieniveaus variëren van beginner tot expert. De expertgroepen zijn meestal samengesteld uit skiërs / snowboarders die in de bergen zijn opgegroeid en / of een aantal seizoenen hebben gewerkt. De gevorderde groepen zijn anders dan bij een gewone skischool, ze zijn snel op zoek naar het beste terrein en werken aan een perfecte techniek. De cursus is meestal piste-gebaseerd, maar ze zullen wat tijd doorbrengen buiten de piste en in het park. Iedereen, zelfs experts, ontwikkelen slechte gewoonten of hebben lichte zwakheden – de instructie zal je helpen deze uit te roeien en nog sterker te worden. UCPA heeft ook een aantal meer gespecialiseerde cursussen voor gevorderde of ervaren skiërs en snowboarders; splitboarding, off-piste, off-piste-afdalingen, toerski en speed-riding om maar een paar te noemen. Zelfs echte experts worden met deze cursussen tot het uiterste gedreven. Deelname aan een cursus wordt sterk aanbevolen. Het is een geweldige manier om andere mensen op hetzelfde niveau als jij te leren kennen, om je grenzen te verleggen en je vaardigheden te ontwikkelen en ze geven je de mogelijkheid om het gebied te verkennen onder leiding van een lokale expert. Je hoeft niet elke sessie bij te wonen, als je de ochtend vrij wilt nemen om alleen te gaan, geen zorgen maar laat het je instructeur weten.

UCPA organiseert al 50 jaar ski- en snowboardvakanties in de Alpen, daarom zijn ze gespecialiseerd in planning. UCPA-centra zijn alleen geopend tijdens periodes waarin voldoende sneeuw wordt verwacht. Natuurlijk is het weer nooit 100% gegarandeerd en hoewel het zeer onwaarschijnlijk is, is het mogelijk dat een bepaald skigebied / resort in zeldzame gevallen minder sneeuw dan normaal heeft waardoor de skigebieden dicht of gedeeltelijk sluiten.

Het risico is gelukkig laag, maar tijdens het zeer vroege en late seizoen zijn de risico’s duidelijk hoger en dit komt tot uiting in de vraag en prijzen. Maar aan de andere kant kunnen fantastische omstandigheden zowel tijdens het begin als het einde van het seizoen worden ervaren, dus laat het je niet ongerust maken! We raden je aan om een goede wintersport verzekering aan te schaffen zodra je jouw vakantie boekt. Lees het beleid grondig door voordat je het koopt om erachter te komen welke dekking / compensatie het biedt tijdens de sluiting van het skigebied. Kijk rond om ervoor te zorgen dat je een goede verzekering afsluit  met een aanvaardbare dekking. Het is je eigen verzekering die je compenseert in het geval van een gebrek aan sneeuw / sluiting van het skigebied, niet UCPA NL of UCPA Frankrijk.

Ja! Het is mogelijk om de betaling in termijnen te doen. We kunnen de termijnen onderling afstemmen.

Ja! We zijn aangesloten bij de VVKR en de betalingen komen binnen op een derdengelden rekening van Certo Escrow. Op de reizen bij UCPA is de STO-reisgarantie regeling van toepassing. Hiermee is je reisgeld in veilige handen voor een eventueel faillissement van de reisorganisatie. De bijdrage voor deze wettelijk verplichte garantie regeling bedraagt €12 per boeking.

In de meeste UCPA accommodaties wel, maar niet alle locaties hebben helmen beschikbaar voor een kleine vergoeding. Vraag het aan het personeel bij de materiaalverhuur wanneer u uw ski’s / snowboard ophaalt. Als ze geen helmen beschikbaar hebben, kunnen ze gemakkelijk worden gehuurd bij een lokale verhuurwinkel tegen een kleine vergoeding (ongeveer 20 € voor de week).

Om je te helpen plannen wat je nodig hebt en wat je mee moet nemen, hebben we een paklijst samengesteld. Bekijk de lijst voordat je op reis gaat om er zeker van te zijn dat je alles hebt wat je nodig hebt.

De UCPA verhuur van uitrusting beschikt over de schoenen en ski’s / snowboard. U moet uw eigen bril, sokken en persoonlijke kleding meenemen, inclusief bovenkleding. Als u geen eigen ski- of snowboard kleding heeft, moet u deze vooraf aanschaffen of lenen.

Een groepsreis met UCPA is volledig verzorgd. Het enige wat niet is inbegrepen is het busvervoer maar ook dit kunnen wij organiseren. Verder zijn standaard in het pakket de volgende onderdelen inclusief: verblijf, ski/snowboard materiaal, volpension, skiles en de skipas. De volgende materialen zijn inbegrepen bij de vakantie:

  • Ski of snowboard
  • Skistokken
  • Ski/Snowboard Schoenen

Let op: bij short breaks en sommige andere reizen is de skiles niet inbegrepen.

  • Geen lawaai maken in het UPCA gebouw tussen 22:30 en 07:00
  • Er mag geen eigen alcohol genuttigd worden binnen UCPA.
  • Na ontbijt, lunch of diner wordt het gewaardeerd om de eettafel netjes achter te laten. UCPA verstrekt hiervoor schoonmaakdoekjes die je over de tafel heen kan halen.
  • De kamer dient na afloop schoon achtergelaten te worden.

De bedlinnen zijn aanwezig. De handdoeken zijn niet inbegrepen en dien je zelf mee te nemen.

Nee het is niet mogelijk om gedurende de week te wisselen van materiaal. Je kunt eventueel wel zelf ski’s of een snowboard meenemen vanuit NL en dan deze activiteit ook beoefenen

Nee dit is niet mogelijk. Het UCPA pakket is altijd inclusief en het is niet mogelijk om onderdelen uit het pakket te halen.

Nee dit is niet mogelijk. Het UCPA pakket is altijd inclusief. Je kunt er wel voor kiezen om geen gebruik te maken van de les alleen zal dit niet zorgen voor een reductie in prijs.Daarbij is les leuk voor ieder niveau. Je kan altijd blijven verbeteren.

We raden niemand aan om tijdens dezelfde vakantie te leren skiën en snowboarden. Het kost tijd om de basis te leren en te beginnen met vooruitgang. Het is het beste om je op één discipline te concentreren en het goed onder de knie te krijgen. Meestal ervaren mensen dat als ze eenmaal een goed niveau hebben bereikt, de andere sport sneller en gemakkelijker te leren is. UCPA staat niet toe dat je tijdens je verblijf switcht tussen ski- en snowboardlessen. Je moet een keuze maken tussen de twee sporten waar je je die week op wilt focussen. Je kunt mogelijk jouw materiaal voor de dag wisselen, maar dit is in bespreking met de UCPA-medewerkers en we raden je alleen aan dit te doen als je ervaring hebt met beide sporten – anders loop je het risico op een ongeval en daarbij de rest van je vakantie te verpesten.

Ja! Het is mogelijk om het busvervoer ook via ons te laten verlopen. Geef dit aan bij de offerte aanvraag en we zullen een voorstel doen.

Een aantal weken voor vertrek zullen we een reisbescheid versturen met daarop alle informatie met betrekking tot de vakantie. Dit reisbescheid kan je delen aan alle reizigers zodat zij volledig op de hoogte zijn.

Nee! De verzekering is niet inbegrepen. Het is wel mogelijk om een reisverzekering met wintersportdekking bij ons af te sluiten.

Ja! Het is mogelijk om via UCPA een verzekering af te sluiten voor de gehele groep (niet mogelijk per individu bij een groepsreis). Voor meer informatie met betrekking tot de verzekering, neem dan even contact met ons op.

Je kunt daarvoor terecht bij onze locatie pagina’s. Daar staat alle informatie over iedere locatie en zijn er ook foto’s zichtbaar om een beter beeld te krijgen. De UCPA accommodaties zijn in de praktijk bijna altijd hetzelfde ingericht. De UCPA locaties zijn vaak een echte ski-in ski-out locatie aan de piste. Daarnaast beschikken de accommodaties over een eigen restaurant, grote bar met entertainment zalen, panorama terras, skischool, WIFI en verwarmde materiaal ruimtes. De kamers zijn allemaal in hetzelfde gebouw en zijn gedeeld en bijna altijd voor 4 personen. Er zijn ook een aantal locaties waar er kamers zijn van 4 tot 6 personen.

Tijdens de skitrip verblijf je in het UCPA hotel op basis van volpension. Dat houdt in dat alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn inbegrepen. De buffet maaltijden zijn uitgebreid en er zijn meerdere opties, daarnaast is er altijd een salade- en brood bar aanwezig. Voor alle dieetwensen zijn er genoeg keuzemogelijkheden. Zijn er deelnemers met allergiën, dan kan je dit van te voren aangeven en ook bij de keuken van de locatie. Ze zullen hier dan rekening mee houden en je helpen de juiste keuzes te maken.

Gelukkig maakt het UCPA hotel vaak gebruik van een ski in en ski out mogelijkheid. Daarom kost het geen enkele moeite om voor de lunch even terug te komen naar het hotel. Het is ook mogelijk om bij het ontbijt een lunchpakket samen te stellen die je mee kan nemen de piste op zodat je niet terug hoeft te komen voor de lunch.

Er zijn meerdere avonden animatie op de locatie. De planning van de animatie hangt op de locatie. Wij weten deze planning niet vooraf en wordt volledig bepaald door de locatie. Bij aankomst op locatie wordt de planning met je gedeeld. Op vrijdag is er vaak een afsluitend feest. Gedurende de week kunnen er bijvoorbeeld spelletjes worden georganiseerd of karaoke.

De groep ontvangt 2 tot 3 weken voor vertrek een exceldocument van ons met daarin de beschikbare kamers en plekken. Dit document dient binnen 1 week na ontvangst ingevuld te worden teruggestuurd. Wij weten de kamerindeling/beschikbare kamers nog niet eerder dan een aantal weken voor vertrek. Je kunt wel vast oriënteren bij de deelnemers hoe zij de kamerindeling voor zich zien. De meeste locaties bij UCPA hebben kamers van 4 personen. Het kan echter zijn dat er ook 3, 5 of 6 persoonskamers tussen zitten afhankelijk van de locatie.

Vragen voor scholen, bedrijven en studenten

Onderstaande vragen zijn specifiek gericht op scholen, bedrijven en studenten. Deze dingen verschillen namelijk per type groep.

Een standaard week bij UCPA duurt 7 dagen en 6 nachten. De aankomst is op zondagochtend vanaf 08:00. De week loopt dan tot zaterdag 14:00. Vaak gaat het vertrek terug naar Nederland op de zaterdagochtend om 08:00 of 09:00 omdat we anders midden in de nacht aankomen in Nederland. Het is ook mogelijk om tegen bijbetaling op zaterdagavond aan te komen vanaf 18:00. Dan kan je zondagochtend direct de piste op. Vraag ons naar de mogelijkheden. Let op: de exacte tijden kunnen soms afwijken.

Nee, studenten onder de 18 jaar kunnen niet mee met de groep. De leeftijdsgrens gesteld door UCPA is 18 jaar.

Ja, deze mogelijkheid is aanwezig maar de standaard studentenweken zijn 7 dagen en 6 nachten. We bieden ook kortere reizen aan dan een week, de zogeheten ‘short breaks’, maar dan niet voor de speciale studententarieven. Het is echter dus wel mogelijk om met je groep voor 3 of 4 dagen te genieten van een skivakantie. Vraag het bij ons na voor de mogelijkheden.

Iedereen heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de ski- of snowboardlessen. Voor groepsreizen is er vaak 12 uur les inbegrepen voor ieder niveau. Bij aankomst bij UCPA word je ingedeeld in je groep op basis van jouw niveau. Vervolgens wordt je groep gekoppeld aan een instructeur. Iedere dag hangt er op het mededelingenbord of je in de ochtend of de middag les hebt en op welke tijd. Houd dit dus goed in de gaten! De skilessen worden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gegeven. Op woensdag is er een vrije dag. De skilessen zijn in de ochtend of in de middag. De planning hiervan weten we pas een week van te voren of bij de aanvang van het verblijf.

Iedere deelnemer dient €100,- borg te betalen bij aankomst. We zullen onderling met de groep afstemmen hoe de borg het beste kan worden voldaan.

Nee dit is niet mogelijk. Bij een standaard week is het zo dat de skispullen altijd op zondag opgehaald kunnen worden. Er kan dan meteen in de middag worden geskied.

Ja we bieden ook kortere reizen aan dan een week, de zogeheten ‘short breaks’. Het is mogelijk om met je groep voor 3 of 4 dagen te genieten van een skivakantie. Vraag het bij ons na voor de mogelijkheden.

Een standaard week bij UCPA duurt 7 dagen en 6 nachten. De aankomst is op zondagochtend vanaf 08:00. De week loopt dan tot zaterdag 14:00. Vaak gaat het vertrek terug naar Nederland op de zaterdagochtend om 08:00 of 09:00 omdat we anders midden in de nacht aankomen in Nederland. Het is ook mogelijk om tegen bijbetaling op zaterdagavond aan te komen vanaf 18:00. Dan kan je zondagochtend direct de piste op. Voor bedrijven en volwassene hebben we ook de mogelijkheid voor een zogeheten ‘short break’. Die zijn vaak 3 tot 4 dagen. Vraag ons naar de mogelijkheden. Let op: de exacte tijden kunnen soms afwijken.

Iedereen heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de ski- of snowboardlessen. Voor groepsreizen is er vaak 12 uur les inbegrepen voor ieder niveau. Bij aankomst bij UCPA word je ingedeeld in je groep op basis van jouw niveau. Vervolgens wordt je groep gekoppeld aan een instructeur. Iedere dag hangt er op het mededelingenbord of je in de ochtend of de middag les hebt en op welke tijd. Houd dit dus goed in de gaten! De skilessen worden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gegeven. Op woensdag is er een vrije dag. De skilessen zijn in de ochtend of in de middag.

Nee voor scholen zijn de weken standaard van maandagochtend t/m vrijdagmiddag. Als er vervoer bijgeboekt wordt zal de reis starten op zondagavond en het vertrek gepland staan op vrijdagmiddag.

Een standaard week bij UCPA duurt 5 dagen en 4 nachten. De aankomst is op maandagochtend vanaf 08:00. De week loopt dan tot vrijdag 17:00. Vaak gaat het vertrek terug naar Nederland op de vrijdagavond om 18:00 omdat we anders midden in de nacht aankomen in Nederland. Het is ook mogelijk om tegen bijbetaling op zaterdagavond aan te komen vanaf 18:00. Dan kan je zondagochtend direct de piste op. Vraag ons naar de mogelijkheden. Let op: de exacte tijden kunnen soms afwijken.

Iedereen heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de ski- of snowboardlessen. Voor scholen reizen is er vaak 20 uur les inbegrepen voor ieder niveau. Bij aankomst bij UCPA word je ingedeeld in je groep op basis van jouw niveau. Vervolgens wordt je groep gekoppeld aan een instructeur. Iedere dag hangt er op het mededelingenbord of je in de ochtend of de middag les hebt en op welke tijd. Houd dit dus goed in de gaten! De skilessen worden op dagelijks gegeven.