Canyoning in Frankrijk


Daal af in een van de meest prachtige uitgesleten kloven van Europa. De ene keer klim en klauter je over grote rotsblokken heen, de andere keer abseil je door een waterval heen. Bij canyoning volg je de rivier door middel van een combinatie van wandelen, zwemmen, springen en abseilen. Tijdens een canyoning trip ontdek je de meest prachtige flora en fauna. Het is een sport waarbij je meterslange natuurlijke waterglijbanen en obstakels overbrugt. En voor wie durft een paar mooie sprongen van de rotsen af?!

Door middel van een minibus word je elke dag naar een ander natuurgebied gebracht, waarbij je weer een nieuwe uitdaging aangaat. Alle uitrusting inclusief duikpak en helm zitten bij de reizen van Ucpa inbegrepen.

Onze canyoning vakanties!


Canyoningvakantie in Verdon - 7 dagen

Enkele van de mooiste en meest ongerepte canyons bevinden zich in en rond het natuurgebied Verdon. Variërend van halve dag
STO-Garant
18 t/m 40 jaar

Verdon

De regio Verdon is een prachtig natuurgebied in de Provençaalse bergen, op ongeveer 2,5 uur rijden van de Middellandse Zee. Verdon is eigenlijk de naam van de rivier die een diepe kloof in de berg heeft gegraven, maar beschrijft het gehele gebied. De kloof van Verdon wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. In het hart van de Provence liggen gezellige dorpjes en eindeloze lavendelvelden. De kronkelende wegen en een prachtig uitzicht op de 700 meter diepe kloof trekt vele typen mensen aan zoals klimmers, wandelaars, motorrijders en kampeerders.

 

Canyoning Verdon UCPA sportvakanties

Leer canyoning met UCPA


Of je nu al zeer ervaren bent of juist de basisbeginselen van canyoning wil leren, de reizen van Ucpa sluiten aan bij elk typen sporter.

Tijdens een canyoningvakantie trek je dagelijks een nieuw natuurgebied in om de obstakels van deze omgeving te overwinnen. Een dagtrip kan tot wel 5 uur duren waarbij een picknick als lunch zit inbegrepen. Tijdens de tocht krijg je tips en tricks om bepaalde obstakels te overbruggen. Een typische dag zal bestaan uit een enkele tocht, waarbij je in groepen van 8 tot 10 personen op avontuur gaat.

Een van de leukste aspecten bij de vakanties van Ucpa is het sociale aspect. In groepen van 8-12 personen ga je de sport beoefenen en je vaardigheden ontwikkelen. Als vreemden neem je deel aan de reis, als nieuwe vrienden neem je afscheid.