Wil jij ook splitboarden tegen de allerlaagste prijs?

Heb jij zin in een echt splitboard avontuur? En zie jij er niet tegenop om op eigen kracht de mooiste plekken en de mooiste afdalingen te vinden waarna je heerlijk door de poeder kunt knallen. Ga dan met ons mee naar de beste plekken in de Franse alpen. En dat kan al vanaf €990,-

Met Ucpa zit je in de mooiste skiresorts in onze eigen gebouwen.

Met onze gidsen en gekwalificeerde instructeurs nemen we je mee naar de beste plekken

Dankzij onze lokale kennis is er altijd wat moois te vinden.

We zijn dan ook niet voor niets de grootste aanbieder van off piste reizen van de Alpen. 

We leren je hoe je het beste je materiaal kunt gebruiken, en de beste technieken bij stijgen en dalen.

Echt een avontuur waarbij je met stappen vooruit gaat!

Uiteraard besteden we de nodige aandacht aan het weer, de sneeuw en het lawinebericht. 

Maar ook aan lawineveiligheid en het gebruik van pieper, schep en sonde.

En het mooiste is dat alles voor je klaarligt, zelfs je splitboard, je hoeft dus niets zelf mee te nemen. 

En omdat UCPA geen winstoogmerk heeft (ja, na 50 jaar nog steeds een non-profit organisatie)

kun je een week toeren tegen de allerlaagste prijs in de markt.

Wat kun je verwachten bij UCPA?

Inclusief

7 dagen / 6 nachten verblijf

4 / 4,5 dag splitboarden met gids

Techniek, materiaal en lawine instructie

Ontbijt, lunch en diner

Splitboard, vellen, crampons en schoenen

Pieper, schep en sonde

Skipas

Lokaal vervoer

Extra opties

   Vroege aankomst zaterdagavond met diner

   2-persoonskamer

Exclusief

   Heen en terugreis

   Drankjes op de berg en in de après ski

Review split board

Fantastische vakantie gehad

We hebben het zeer goed gehad! Top locatie, top instructeurs en personeel, zeer goede sneeuw
e
n leuke apres ski’s! Alles was tot in de puntjes verzorgd en het eten was ook elke keer uitgebreid en lekker!

David

Voor wie

We hebben splitboard reizen voor freeriders die al ervaring hebben in off piste en die graag nog verder het terrein in willen voor de tofste runs en de mooiste bergomgevingen. Voor de meer beginnende freerider hebben we ook short breaks van 4 dagen en 3 nachten. Net wat minder vermoeiend. 

Welk niveau kies jij?

Omdat je dus niet alleen de skilift pakt en lekker gaat afdalen maar ook stukken moet lopen is je fysieke conditie belangrijk. We hebben onze reizen dan ook ingedeeld op niveau zodat je maximaal plezier haalt uit je week.  

   Niveau 1 : Introductie – Voor de ervaren pisteskiër, met een beetje ervaring in off piste, nog niet eerder getoerd. Ideale introductiecursus – geschikt voor iedereen.

   Niveau 2 : Gevorderd – Expert skiër, je kan overal vanaf komen in alle condities, wat eerdere toer ervaring  – probleemloos 800 hoogtemeters kunnen maken per dag. Dat betekent dat je regelmatig sport gedurende het jaar. Hikes van 1 of 2 uur zijn geen probleem. 

   Niveau 3 : Expert – Expert skiër, veel toerski ervaring, kan in alle soorten sneeuw skiën met rugzak op. Goede fysieke conditie.

Op introductieniveau zal je meer tijd besteden aan het ontwikkelen van techniek en vaardigheid om een goede toerskiër te worden. Op een hoger niveau,  zal ook je snelheid en je techniek toenemen. Die weken zullen steeds meer in het teken staan van het ontdekken van mooie routes met je gids dan aandacht voor techniek.

De toerski weken zijn bijna altijd voltijd zodat je tijd genoeg hebt om de mooiste routes, die vaak verder weg liggen, te bereiken.  De expert weken waarbij je mogelijk op gletsjers skiet, en touwen gebruikt om steile couloirs te bereiken, worden altijd geleid door een UAIGM gids.

Het is natuurlijk altijd handig als je al een theoretische en/of praktijk cursus lawinekunde hebt gedaan.

Ucpa.nl Splitboarden
Splitboarden met UCPA
Splitboard shortbreak val de rhemes

Wat stel ik me voor bij een UCPA toerskiweek?

De UCPA stijl
Anders dan bij het los boeken van een gids focussen wij ons bij UCPA op het verbeteren van je techniek, maar geen zorgen dit is echt geen reguliere skischool. Het gaat bij het toerskiën en boarden, om plezier maken en kennis en ervaring opdoen om veilig de bergen in te gaan. Het doel is om zelfstandigheid te ontwikkelen voor iedereen. De gids zal daarom aandacht besteden aan de veiligheid van het sneeuwdek, oefenen met piepers en all round vaardigheden in de bergen.

Materiaal
Alle materialen die je nodig hebt voor het beoefenen van de sport is bij onze trips inclusief. Je krijgt een splitboard, vellen, schoenen, stokken, pieper, schep en sonde. Indien nodig krijg je een harnas en/of klimmaterialen.

Sociale aspect
Eén van de leuke dingen aan een vakantie met Ucpa is het sociale aspect. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen bij het beoefenen van een gedeelde passie. Of je nu alleen reist of met vrienden je zult zeker leuke gelijkgestemde internationale mensen ontmoeten. Dit geldt in het bijzonder voor de toer en off piste weken die we organiseren.