Wil jij ook splitboarden tegen de allerlaagste prijs?

Splitboard off-piste wordt fulltime aangeboden in Argentière en Val D’lsére. De cursus is gericht op reeds vaardige snowboarders op het bevestigde niveau. die zelfverzekerd is in de off-piste en al eerder op een splitboard heeft gereden. Gedurende de week verken je samen met je gids off-piste gebieden buiten de klassieke off-piste routes rond de vallei van Chamonix. Sommige stukken ga je met het splitboard om ongerepte oppervlakken te vinden, mogelijk op gletsjers, afhankelijk van de groep en de omstandigheden. De groep zal bestaan ​​uit maximaal 8 deelnemers en lessen met een gids zijn inbegrepen in totaal 23 uur.

BELANGRIJKE INFORMATIE:
– Skiërs kunnen niet deelnemen aan dit programma. Zij kunnen kiezen voor een toerski programma.
– Je overnacht ook een of meerdere nachten in een berghut

Met Ucpa zit je in de mooiste skiresorts in onze eigen gebouwen.

Met onze gidsen en gekwalificeerde instructeurs nemen we je mee naar de beste plekken

Dankzij onze lokale kennis is er altijd wat moois te vinden.

We zijn dan ook niet voor niets de grootste aanbieder van off piste reizen van de Alpen. 

We leren je hoe je het beste je materiaal kunt gebruiken, en de beste technieken bij stijgen en dalen.

Echt een avontuur waarbij je met stappen vooruit gaat!

Uiteraard besteden we de nodige aandacht aan het weer, de sneeuw en het lawinebericht. 

Maar ook aan lawineveiligheid en het gebruik van pieper, schep en sonde.

En het mooiste is dat alles voor je klaarligt, zelfs je splitboard, je hoeft dus niets zelf mee te nemen. 

En omdat UCPA geen winstoogmerk heeft (ja, na 50 jaar nog steeds een non-profit organisatie)

kun je een week toeren tegen de allerlaagste prijs in de markt.

Splitboard shortbreak val de rhemes
Ucpa.nl Splitboarden

Wat kun je verwachten bij Ucpa?

Inclusief

7 dagen / 6 nachten verblijf

4 / 4,5 dag splitboarden met gids

Techniek, materiaal en lawine instructie

Ontbijt, lunch en diner

Splitboard, vellen, crampons en schoenen

Pieper, schep en sonde

Skipas

Lokaal vervoer

Extra opties

   Vroege aankomst zaterdagavond met diner

   2-persoonskamer

Exclusief

   Heen en terugreis

   Drankjes op de berg en in de après ski

Review split board

Fantastische vakantie gehad

“Ondanks “oude” sneeuw een topweek gehad in Flaine. Leraar super, eten top, materialen prima en gezellige groep bestaande uit Engelsen, Chinezen en een Fransman. Instructie in het Engels en nog een ochtendje op tourski’s de berg opgeklommen en uiteraard afgedaald. Verhouding prijs – kwaliteit voor mij een dikke 8.”

Remco

Voor wie

Omdat je dus niet alleen de skilift pakt en lekker gaat afdalen maar ook stukken moet lopen is je fysieke conditie belangrijk. We hebben onze reizen dan ook ingedeeld op niveau zodat je maximaal plezier haalt uit je week.  

Fitnessniveau: 3

Je beoefent regelmatig een andere vorm van sport

Opbouw van de cursus

Een programma voor iedereen die al wat off-piste heeft gereden (niveau bevestigd), een goede lichaamsbouw hebt, eerder splitboard geprobeerd hebt (vereist voor ‘splitboard off-piste expert gletsjer’) en van uitdagingen houdt. Naast veel fantastische snowboard- en natuurervaringen die je deelt met gelijkgestemden, krijg je zowel uitdagingen en leer je veel over verschillende sneeuw- en terreinomstandigheden.

Niveau – bevestigd

Je snowboard gemakkelijk alle pistes af en beheerst je board ten alle tijden. Je voelt je wat onzeker in ongeprepareerde afdalingen (bulten, ijs, diepe sneeuw, zware sneeuw, etc.) maar kan goed omgaan met dunne losse sneeuw. In diepe sneeuw, ijs, zware sneeuw etc. moet je je nog ontwikkelen, maar met behulp van je goede fysieke conditie en basistechniek kom je er wel doorheen.

Belangrijk over niveau 
Vanuit veiligheidsoogpunt en om een ​​goede cursus te kunnen bieden, is het belangrijk dat we een zo gelijk mogelijk niveau binnen de groep hebben. Daarom is het belangrijk dat je het vereiste niveau hebt. UCPA heeft de mogelijkheid om een ​​andere cursus aan te bieden of een vergoeding te geven als je niet voldoet aan het vereiste niveau om deel te nemen in de groep.

Conditionele eisen

Een goede conditie en uithoudingsvermogen zijn vereist om deel te nemen.

Groepsgrootte

1 instructeur van ca. 8 deelnemers.

Materiaal inbegrepen

Alle materiaal is inclusief bij UCPA.

Eigen materiaal

Als je eigen materiaal hebt dat je gewend bent te gebruiken, dan mag je dat meenemen. Het wordt dan gecontroleerd/goedgekeurd voordat je de UCPA locatie verlaat om te gaan snowboarden. Neem een ​​rugzak mee van ca. 20-30 l voor picknicklunch, veiligheidsuitrusting en bidon. Breng een helm en evt. kniebeschermers mee. Om veiligheidsredenen worden batterijen voor de lawinezenders niet meegeleverd. Deze zijn te koop bij de receptie in de UCPA locatie.

Zelf meenemen

Voor wat je verder zelf dient mee te nemen verwijzen we je graag naar onze paklijst.

Hoe ziet een UCPA splitboard week er uit?


 ZaterdagAankomst op zaterdagavond 18.00 uur inclusief diner is optioneel (meerprijs).

   Zondag – Check in vanaf 08.00 uur. Uitgifte materiaal & de hele dag vrij skiën. Er is een welkomstbijeenkomst voor het diner. 

  Maandag t/m vrijdag – Snowboarden met een gids. Beoordelen van veiligheidsmateriaal, techniek & dagtochten verspreid over de week. Op de 1ste dag wordt er gekeken of iedereen het juiste niveau heeft en in de groep past. 

  Zaterdag – Vrij skiën in de ochtend, lunchen en kamer opruimen. Uitchecken om 14.00. 

Overige informatie
Bovenstaand programma is een voorbeeld van hoe een week wordt ingericht en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen in het programma. Het programma kan tijdens de huidige week veranderen op basis van technische criteria, veiligheidseisen of weersomstandigheden. In dat geval heeft alleen de UCPA-manager ter plaatse de bevoegdheid om deze noodzakelijke beslissing te nemen.

De UCPA stijl
Anders dan bij het los boeken van een gids focussen wij ons bij UCPA op het verbeteren van je techniek, maar geen zorgen dit is echt geen reguliere skischool. Het gaat bij het toerskiën en boarden, om plezier maken en kennis en ervaring opdoen om veilig de bergen in te gaan. Het doel is om zelfstandigheid te ontwikkelen voor iedereen. De gids zal daarom aandacht besteden aan de veiligheid van het sneeuwdek, oefenen met piepers en all round vaardigheden in de bergen.

Materiaal
Alle materialen die je nodig hebt voor het beoefenen van de sport is bij onze trips inclusief. Je krijgt een splitboard, vellen, schoenen, stokken, pieper, schep en sonde. Indien nodig krijg je een harnas en/of klimmaterialen.

Sociale aspect
Eén van de leuke dingen aan een vakantie met Ucpa is het sociale aspect. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen bij het beoefenen van een gedeelde passie. Of je nu alleen reist of met vrienden je zult zeker leuke gelijkgestemde internationale mensen ontmoeten. Dit geldt in het bijzonder voor de toer en off piste weken die we organiseren.

Veelgestelde vragen?

Met splitboarden kan de off-piste snowboarder de bergen alleen op menselijke kracht verkennen. Voorheen moesten boarders, wanneer ze buiten de lift van het resort op avontuur wilden gaan, met sneeuwschoenen lopen, terwijl ze werden ingehaald door de meer aangepaste toerskiërs. Met splitboarden blijf je niet achter, want je snowboard kan in tweeën worden gesplitst en twee ‘ski’s’ worden, waardoor je efficiënter bergopwaarts kunt reizen door op een toerskiër te lijken.

Off-piste betekent simpelweg ‘buiten de onderhouden en geprepareerde pistes’. Deze gebieden staan daarom niet onder toezicht, er zijn geen markeringen en ze zijn niet geprepareerd. Als je een gemarkeerde piste verlaat, ben je off-piste. Vaak kun je zonder problemen net voorbij de markeringen komen, maar voorheen ontstonden er ook lawines vlak naast de piste. Daarom brengt off-piste echte gevaren met zich mee en wordt het afgeraden zonder instructeurs/gidsen te gaan vooral in afgelegen gebieden waar je met splitboarden toegang toe hebt.

Veiligheidsuitrusting is vereist als je off-piste gaat; transceiver, sonde en schop. Deze zijn opgenomen in UCPA-cursussen waar ze nodig zijn.

Iedereen met eerdere off-piste-ervaring weet dat het niet zo makkelijk is als alle freeride-films doen voorkomen. Gelukkig bieden bedrijven zoals UCPA nu instructie die heel anders is dan de standaard skischoolstijl waar velen eerdere ervaring mee hebben. Over het algemeen breng je meer tijd door met je instructeur/gids in kleinere groepen, waardoor het minder formeel en leuker wordt om jezelf uit te dagen en de vaardigheden en kennis te leren.

Off-piste splitboarden brengt een aantal reële gevaren met zich mee, daarom zouden zelfs de meer ervaren off-piste snowboarders deze uitdagende gebieden alleen met een gekwalificeerde gids moeten verkennen. Hun lokale kennis heeft ook voordelen, aangezien je de allerbeste sneeuw zult ervaren die het gebied te bieden heeft!

Minder mensen: Splitboarden geeft je nog meer vrijheid dan een normale off-piste snowboarder, omdat je toegang hebt tot afgelegen gebieden weg van het drukke skigebied. Je zal bijna altijd de enige zijn, aangezien veel minder skiërs/snowboarders zich off-piste wagen.

Uitdagend: Ben je het zat om dezelfde runs te rijden en alle zwarte runs al gedaan te hebben? Off-piste is moeilijker dan regulier snowboarden en is een echte test van vaardigheid, talent en bekwaamheid. Bovendien zijn de bergopwaartse beklimmingen van toeren fysiek veeleisend.

Prachtig landschap: het is vredig, de uitzichten zijn adembenemend en je kunt één zijn met de natuur en genieten van de rust weg van commerciële skigebieden.

Veiligheidsuitrusting is vereist als je off-piste gaat; ontvanger (transceiver, sonde en schep. Deze zijn opgenomen in UCPA-cursussen waar ze nodig zijn.

Wat is een transceiver en waarom heb ik deze nodig?
Het dragen van een transceiver zendt een signaal uit dat kan worden opgepikt door andere transceivers, wat betekent dat als je bedolven raakt onder de sneeuw, de kans groter is dat de rest van je groep/reddingsteams je snel zullen vinden. Je kunt ook het signaal van je transceiver schakelen om te ontvangen, en je kunt ook helpen uw vrienden te vinden.

Wat is een sonde?
Lawinesondes helpen zoekers de exacte locatie te bepalen van iedereen die onder de sneeuw is begraven. Ze hebben meestal markeringen erop die de sneeuwdiepte aangeven.

Waarom zou ik een schep nodig hebben?
Om iemand onder de sneeuw vandaan te halen! Scheppen zijn de meest efficiënte en snelste gereedschappen om te graven. Lawinescheppen zijn over het algemeen gemaakt van plastic of aluminium en zijn ontworpen om stevig maar toch licht en compact te dragen te zijn.