Wil jij veilig leren freeriden tegen de laagste prijs?

Heb jij de pistes ook wel een beetje gezien, maar wil je wel veilig off piste leren skiën of boarden? Boek dan hier je all-in freeride vakantie. Wij zijn namelijk de grootste aanbieder van off piste vakanties in Europa. Speciaal voor jou hebben we de introductie off piste reizen ontwikkeld. Leer de juiste technieken en ga met je gids naar de mooiste hellingen en pak de mooiste afdalingen waarna je heerlijk door de poeder kunt knallen. Een week met UCPA naar de beste plekken in de Franse alpen kan al voor €750,- all-in.

Met Ucpa zit je in de mooiste skiresorts van Frankrijk in onze eigen gebouwen.

Met onze gidsen en gekwalificeerde instructeurs nemen we je mee naar de beste plekken.

Dankzij onze lokale kennis is er altijd wat moois te vinden.

We zijn dan ook niet voor niets de grootste aanbieder van off piste reizen van de Alpen. 

We leren je de beste technieken voor naast de piste.

Echt een avontuur waarbij je met sprongen vooruit gaat!

Uiteraard besteden we de nodige aandacht aan het weer, de sneeuw en het lawinebericht. 

Maar ook aan lawineveiligheid en het gebruik van pieper, schep en sonde.

Alle materialen liggen voor je klaar, je hoeft dus niets zelf mee te nemen of te kopen. 

En omdat UCPA geen winstoogmerk heeft (ja, al 50 jaar een non-profit organisatie)

kun je een week leren freeriden tegen de allerlaagste prijs in de markt.

Leer freeriden

Wat kun je verwachten van je freerideweek bij UCPA?

Inclusief

  7 dagen / 6 nachten verblijf bij UCPA

  9 dagdelen off piste met gids

  Techniek-, materiaal- en lawine instructie

  Ontbijt, lunch en diner

   Ski’s, board, stokken en schoenen

  Pieper, schep en sonde

  Skipas

  Lokaal vervoer

Extra opties

   Vroege aankomst zaterdagavond met diner

   2-persoonskamer

Exclusief

   Heen en terugreis

   Drankjes op de berg en in de après ski

ucpa

Geniaal!!

Wat een topweek. Halverwege de week hadden we verse sneeuw wat het nog leuker maakte. Aangezien we met goede skiërs waren nam de gids ons al op de 2e dag mee naar spectaculaire afdalingen, het voelde daarom helemaal niet als een beginners week. De volgende keer pak ik een week voor gevorderden

Mark

Voor wie

Heb je nog geen, of een beetje ervaring naast de piste dan zijn deze reizen voor jou. We hebben introductie off piste reizen voor skiërs en boarders die graag het terrein in willen voor de tofste runs en de mooiste bergomgevingen. Onder begeleiding van een gids/instructeur leer jij de kneepjes van het off piste skiën zodat je beter en veiliger zelfstandig in de bergen onderweg kunt. 

Welk niveau kies jij?

Omdat je niet meer op de gezekerde piste onderweg gaat ben je meer op je eigen kunnen aangewezen. We hebben onze reizen dan ook ingedeeld op niveau zodat je maximaal plezier haalt uit je week.  

   Niveau 1 : Introductie – Voor de ervaren pisteskiër, zonder enige of met een beetje ervaring in off piste. Je kan alle pistes, inclusief zwart, makkelijk af. Steile en hobbelige pistes mag je nog wat problematisch vinden.  Ideale introductiecursus voor iedereen die graag wil leren en beter wil worden.

   Niveau 2 : Gevorderd – Expert piste skiër, je kan overal vanaf komen in alle condities, je hebt al wat eerdere off piste ervaring  – een week waarin je nog verder het terrein in gaat en meer over lawineveiligheid leert.  

   Niveau 3 : Expert – Expert skiër, veel off piste ervaring, kan in alle soorten sneeuw en weer off piste skiën en je hebt al ervaring met lawineveiligheid en het juiste gebruik van pieper, schep en sonde.

Op introductieniveau zal je meer tijd besteden aan het ontwikkelen van je techniek en vaardigheid om een freerider te worden. Op een hoger niveau,  zal ook je snelheid en je techniek toenemen. Die weken zullen steeds meer in het teken staan van het ontdekken van mooie routes met je gids dan aandacht voor techniek.

De off piste weken zijn bijna altijd voltijd zodat je tijd genoeg hebt om de mooiste routes, die vaak verder weg liggen, te bereiken.  De expert of expert+ weken waarbij je mogelijk op gletsjers skiet, en touwen gebruikt om steile couloirs te bereiken, worden altijd geleid door een UAIGM gids.

Het is natuurlijk altijd handig als je al een theoretische en/of praktijk cursus lawinekunde hebt gedaan.

Off piste ucpa.nl
Off piste ucpa.nl
Splitboard shortbreak val de rhemes

Wat stel ik me voor bij een UCPA off pisteweek?

De UCPA stijl
Anders dan bij het los boeken van een gids focussen wij ons bij UCPA op het verbeteren van je techniek, maar geen zorgen dit is echt geen reguliere skischool. Het gaat bij het off piste skiën, om plezier maken en kennis en ervaring opdoen om veilig de bergen in te gaan. Het doel is om zelfstandigheid te ontwikkelen voor iedereen. De gids zal daarom aandacht besteden aan de veiligheid van het sneeuwdek, oefenen met piepers en all round vaardigheden in de bergen.

Materiaal
Alle materialen die je nodig hebt voor het beoefenen van de sport is bij onze trips inclusief. Je krijgt de geschikte ski’s, schoenen, stokken, pieper, schep en sonde.

Sociale aspect
Eén van de leuke dingen aan een vakantie met UCPA is het sociale aspect. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen bij het beoefenen van een gedeelde passie. Of je nu alleen reist of met vrienden je zult zeker leuke gelijkgestemde internationale mensen ontmoeten. Dit geldt in het bijzonder voor de toer en off piste weken die we organiseren.

Hoe ziet een introductie off piste week er uit?


 ZaterdagAankomst op zaterdagavond 18.00 uur inclusief diner is optioneel (meerprijs)

   Zondag – Check in vanaf 08.00 uur. Uitgifte materiaal, anderen ontmoeten en vrije dag om te skiën.

  Maandag – Hele dag met gids. Het niveau in de groep wordt getest en er een sessie aan veiligheid en lawinereddingstechnieken gaat oefenen.  

  Dinsdag – Volle dag met gids. Leer de juiste houding, je aan te passen aan verschillend terrein, en krijg meer vertrouwen op steiler terrein.

  Woensdag – Halve dag met gids. Andere helft vrij skiën.  

  Donderdag – Hele dag met gids het terrein in op ontdekking en technieken oefenen.

  Vrijdag – Hele dag met gids het terrein in op ontdekking en technieken oefenen.

  Zaterdag – Vrij skiën in de ochtend, lunchen en kamer opruimen. Uitchecken om 14.00. 

Introductie off piste reizen


Dit is de perfecte trip voor ervaren skiërs en boarders die graag willen doorgroeien naar off-piste. Je hebt voor deze week nog geen ervaring in de off-piste nodig, op een gecontroleerde manier leer je de beginselen van veilig off-piste skiën.

In deze week krijg je een gekwalificeerde instructeur en gids die je bijbrengt hoe je je techniek kunt aanpassen aan de verschillende sneeuwsoorten en sneeuwdiepten. In alle off-piste trips die we aanbieden komt ook de theorie aan bod, waar je leert over veiligheid in de bergen en basisbeginselen lawinekunde. Dit zijn vitale skills die je moet beheersen als je van de piste afgaat en het terrein ingaat. Met je gids ga je steeds verder het terrein in om op die manier de mooiste afdalingen en de beste condities te vinden.

Bekijk hieronder een deel van ons introductie off-piste aanbod:

Off-piste beginner
Off-piste beginner

Alle materialen inclusief 

Schoenen, ski’s of boards, stokken en zelfs alle lawine veiligheidstoebehoren (pieper, schep en sonde) zijn standaard inclusief. Bij ons staat veiligheid voorop. 

Al onze eigen gebouwen hebben een in-house skishop met een grote selectie aan ski’s en boards voor alle niveaus. De meeste off-piste ski’s zijn van Rossignol (onze officiële sponsor). In de shop krijg je de off-piste ski’s die passen bij je gekozen reis en je niveau.

Je krijgt je pieper, sonde en schep en je krijgt les hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Elke producent maakt verschillende soorten schoenen en iedereen heeft andere voeten daarom hebben we een grote collectie schoenen zodat iedereen een geschikt paar kan vinden.

Elk jaar vervangen we de helft van het materiaal wat betekent dat alle spullen van goede kwaliteit en in goede conditie zijn. We hebben ook een ski reparatie shop dus eventuele aanpassingen kunnen ter plekke worden opgepakt. De ski shop is elke dag geopend.

Voor kleding moet je zelf zorgen. Denk hierbij aan een waterdichte jas (gore tex-achtig), handschoenen, helm, skibril en een 20-30 liter rugzak voor de picknick en de lawineschep en sonde. Elke dag ski je met de rugzak op, zorg dus voor een rugzak die je past en die ook gespen aan de voorkant heeft. Kleding tip : het is beter om met verschillende dunne lagen te werken dan met één dikke warme jas.

Bergvaardigheden

Met ucpa geloven we in verantwoordelijkheid in de bergen. We laten je kennis maken met lawine reddingstechnieken met behulp van je pieper, schep en sonde, maar ook hoe je kunt voorkomen dat je in lawine gevaarlijke situaties komt. Dit door gebruik te maken van het weerbericht, lawinebericht, en te kijken naar het terrein.  

De lokale kennis van je gids is goud waard, hij kent het gebied op z’n duimpje en kan je groep naar de beste plekken en de mooiste sneeuw brengen.

Instructeur en gids

Alle ucpa off-piste gidsen zijn gekwalificeerd om off-piste les te geven en te gidsen in Frankrijk. Ze zijn gekwalificeerd volgens het ‘Franse’ systeem wat bekend staat als één van de zwaarste kwalificaties in de wereld.

De instructeurs kunnen vrij jong zijn maar hebben gidsen allemaal als beroep gekozen en nemen het zeer serieus. En omdat ze jong zijn zijn ze ook lekker enthousiast, dynamisch en gepassioneerd. Het niveau van Engels verschilt per instructeur maar is altijd voldoende om de kennis over te brengen.