Heb jij zin om in de poeder te knallen?  Kies dan hier je off piste expert trip!

Dit zijn onze echte off-piste expert reizen. Samen met je gekwalificeerde berggids krijg je de kans om op de mooiste en uitdagendste routes te skiën. Hierbij krijg je ervaring in de skills die je nodig hebt in het hooggebergte. Met je groep leer je veiliger door het terrein en, indien aanwezig, veilig over gletsjers te skiën. Op deze manier kun je de verste bestemmingen bereiken die anders voor je verborgen blijven en leveren technische maar ook epische afdalingen op. Een week met UCPA naar de beste plekken in de Franse alpen kan al voor €785,- inclusief gids en materiaal.

Met Ucpa zit je in de mooiste skiresorts van Frankrijk in onze eigen gebouwen.

Met onze gidsen en gekwalificeerde instructeurs nemen we je mee naar de beste plekken.

We zijn dan ook niet voor niets de grootste aanbieder van off piste reizen van de Alpen. 

Pak de mooiste routes dankzij de lokale kennis! 

Uiteraard besteden we de nodige aandacht aan het weer, de sneeuw en het lawinebericht. 

Maar ook frissen we je kennis van lawineveiligheid, pieper, schep en sonde weer op.

Alle materialen liggen voor je klaar, je hoeft dus niets zelf mee te nemen of te kopen. 

Met Rossignol als onze partner, kun je ook eens andere poederlatten proberen. 

En omdat UCPA geen winstoogmerk heeft (ja, al 50 jaar een non-profit organisatie)

kun je een week freeriden tegen de allerlaagste prijs in de markt.

Off piste Ucpa

Wat kun je verwachten van je freerideweek bij UCPA?

Inclusief

  7 dagen / 6 nachten verblijf bij UCPA

  9 dagdelen off piste met gids

  Techniek-, materiaal- en lawine instructie

  Ontbijt, lunch en diner

   Ski’s, board, stokken en schoenen

  Pieper, schep en sonde

  Skipas

  Lokaal vervoer

Extra opties

   Vroege aankomst zaterdagavond met diner

   2-persoonskamer

Exclusief

   Heen en terugreis

   Drankjes op de berg en in de après ski

ucpa

Mag ik nog een keer?

“Ondanks dat ik al een keer eerder in Argentière was geweest met een gids heb ik deze keer hele andere routes gedaan. En door het heldere weer hadden we top zicht en bleef de temperatuur lekker laag. Hierdoor konden we zelfs na 4 dagen nog verse poeder scoren. Echt een aanrader dit! En veel goedkoper dan zelf met een gids op pad te gaan. En het eten, ondanks buffetvorm, was super lekker.

Martijn

Voor wie

Heb je al flink wat ervaring als freerider, dan zijn deze reizen voor jou. We hebben off piste reizen voor expert skiërs en snowboarders die graag het terrein in willen voor de tofste runs en de mooiste bergomgevingen. Onder begeleiding van een gids/instructeur schaaf je nog aan je off piste techniek en beter je positie op de berg te bepalen zodat je beter en veiliger zelfstandig in de bergen onderweg kunt zijn. Om zo veilig de mooiste poeder te kunnen rijden. 

Je bent in staat om off piste overal, in alle soorten condities en op alle soorten sneeuw goed naar beneden te komen.  

Welk niveau kies jij?

Omdat je niet meer op de gezekerde piste onderweg gaat ben je meer op je eigen kunnen aangewezen. We hebben onze reizen dan ook ingedeeld op niveau zodat je maximaal plezier haalt uit je week.  

   Niveau 1 : Introductie – Voor de ervaren pisteskiër, zonder enige of met een beetje ervaring in off piste. Je kan alle pistes, inclusief zwart, makkelijk af. Steile en hobbelige pistes mag je nog wat problematisch vinden.  Ideale introductiecursus voor iedereen die graag wil leren en beter wil worden.

   Niveau 2 : Gevorderd – Expert piste skiër, je kan overal vanaf komen in alle condities, je hebt al wat eerdere off piste ervaring  – een week waarin je nog verder het terrein in gaat en meer over lawineveiligheid leert.  

   Niveau 3 : Expert – Expert skiër, veel off piste ervaring, kan in alle soorten sneeuw en weer off piste skiën en je hebt al ervaring met lawineveiligheid en het juiste gebruik van pieper, schep en sonde.

Voor de echte cracks onder ons. Er zijn ook nog Expert+ weken. Denk hierbij aan steeps, gletsjerpassages, spletenredding en abseilen.  Op introductieniveau zal je meer tijd besteden aan het ontwikkelen van je techniek en vaardigheid om een freerider te worden. Op een hoger niveau,  zal ook je snelheid en je techniek toenemen. Die weken zullen steeds meer in het teken staan van het ontdekken van mooie routes met je gids dan aandacht voor techniek.

De off piste weken zijn bijna altijd voltijd zodat je tijd genoeg hebt om de mooiste routes, die vaak verder weg liggen, te bereiken.  De expert of expert+ weken waarbij je mogelijk op gletsjers skiet, en touwen gebruikt om steile couloirs te bereiken, worden altijd geleid door een UAIGM gids.

Het is natuurlijk altijd handig als je al een theoretische en/of praktijk cursus lawinekunde hebt gedaan.

Ucpa off piste
Freeriden Ucpa
Expert freeride

Wat stel ik me voor bij een UCPA off pisteweek?

De UCPA stijl
Anders dan bij het los boeken van een gids focussen wij ons bij UCPA op het verbeteren van je techniek, maar geen zorgen dit is echt geen reguliere skischool. Het gaat bij het off piste skiën, om plezier maken en kennis en ervaring opdoen om veilig de bergen in te gaan. Het doel is om zelfstandigheid te ontwikkelen voor iedereen. De gids zal daarom aandacht besteden aan de veiligheid van het sneeuwdek, oefenen met piepers en all round vaardigheden in de bergen.

Materiaal
Alle materialen die je nodig hebt voor het beoefenen van de sport is bij onze trips inclusief. Je krijgt de geschikte ski’s, schoenen, stokken, pieper, schep en sonde.

Sociale aspect
Eén van de leuke dingen aan een vakantie met UCPA is het sociale aspect. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen bij het beoefenen van een gedeelde passie. Of je nu alleen reist of met vrienden je zult zeker leuke gelijkgestemde internationale mensen ontmoeten. Dit geldt in het bijzonder voor de toer en off piste weken die we organiseren.

Hoe ziet een expert off piste week er uit?


 ZaterdagAankomst op zaterdagavond 18.00 uur inclusief diner is optioneel (meerprijs)

   Zondag – Check in vanaf 08.00 uur. Uitgifte materiaal, anderen ontmoeten en vrije dag om te skiën.

  Maandag – Hele dag met gids. Op zoek naar de eerste mooie plekjes en opfrissen lawineveiligheid.  

  Dinsdag – Volle dag met gids. Je pakt verschillend terrein, en steilere afdalingen.

  Woensdag – Halve dag met gids. Andere helft vrij skiën.  

  Donderdag – Hele dag met gids, steeds verder het terrein in.

  Vrijdag – Hele dag met gids het terrein in op ontdekking en technische stukken pakken.

  Zaterdag – Vrij skiën in de ochtend, lunchen en kamer opruimen. Uitchecken om 14.00. 

Off piste reizen voor experts


Deze weken zijn veel meer gericht op gidsen en minder op instructie. Je bent al een zeer ervaren off-piste skiër, die zonder problemen onder alle condities naar beneden kan en je hebt al een solide kennis van lawine veiligheid. Voor de echte cracks zijn er ook nog enkele expert+ reizen. Deze reis laat je kennis maken met de meer technische kant van freeriden. Denk aan het lopen met stijgijzers, touw gezekerd gletsjers oversteken, spletenredding en abseilen in couloirs. Dankzij de lokale kennis ga je steeds verder het terrein in om op die manier de mooiste afdalingen en de beste condities te vinden.

Bekijk hieronder een deel van ons off piste aanbod voor experts:

Freeriden Frankrijk
Off-piste beginner

Alle materialen inclusief 

Schoenen, ski’s of boards, stokken en zelfs alle lawine veiligheidstoebehoren (pieper, schep en sonde) zijn standaard inclusief. Bij ons staat veiligheid voorop. 

Al onze eigen gebouwen hebben een in-house skishop met een grote selectie aan ski’s en boards voor alle niveaus. De meeste off-piste ski’s zijn van Rossignol (onze officiële sponsor). In de shop krijg je de off-piste ski’s die passen bij je gekozen reis en je niveau.

Je krijgt je pieper, sonde en schep en je krijgt les hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Elke producent maakt verschillende soorten schoenen en iedereen heeft andere voeten daarom hebben we een grote collectie schoenen zodat iedereen een geschikt paar kan vinden.

Elk jaar vervangen we de helft van het materiaal wat betekent dat alle spullen van goede kwaliteit en in goede conditie zijn. We hebben ook een ski reparatie shop dus eventuele aanpassingen kunnen ter plekke worden opgepakt. De ski shop is elke dag geopend.

Voor kleding moet je zelf zorgen. Denk hierbij aan een waterdichte jas (gore tex-achtig), handschoenen, helm, skibril en een 20-30 liter rugzak voor de picknick en de lawineschep en sonde. Elke dag ski je met de rugzak op, zorg dus voor een rugzak die je past en die ook gespen aan de voorkant heeft. Kleding tip : het is beter om met verschillende dunne lagen te werken dan met één dikke warme jas.

Bergvaardigheden

Met ucpa geloven we in verantwoordelijkheid in de bergen. We laten je kennis maken met lawine reddingstechnieken met behulp van je pieper, schep en sonde, maar ook hoe je kunt voorkomen dat je in lawine gevaarlijke situaties komt. Dit door gebruik te maken van het weerbericht, lawinebericht, en te kijken naar het terrein.  

De lokale kennis van je gids is goud waard, hij kent het gebied op z’n duimpje en kan je groep naar de beste plekken en de mooiste sneeuw brengen.

Instructeur en gids

Alle ucpa off-piste gidsen zijn gekwalificeerd om off-piste les te geven en te gidsen in Frankrijk. Ze zijn gekwalificeerd volgens het ‘Franse’ systeem wat bekend staat als één van de zwaarste kwalificaties in de wereld.

De instructeurs kunnen vrij jong zijn maar hebben gidsen allemaal als beroep gekozen en nemen het zeer serieus. En omdat ze jong zijn zijn ze ook lekker enthousiast, dynamisch en gepassioneerd. Het niveau van Engels verschilt per instructeur maar is altijd voldoende om de kennis over te brengen.

Off-piste expert
Off-piste expert