Dit zijn de UCPA wintersport bestemmingen in Frankijk 

UCPA Argentiere

Argentiere


Argentiere is een rustig en mooi dorpje gelegen net boven Chamonix op 1250 m. Het dorpje is geliefd bij alle bezoekers, niet alleen dankzij het originele dorpskarakter en het oude kerkje, maar vooral vanwege de ligging aan de voet van de Argentière gletsjer en de beroemde piek van de Aiguille Verte.

UCPA Chamonix

Chamonix


Het bruisende stadje Chamonix is gelegen in de Franse alpen en beschikt over een van de meest adembenemende landschappen die er in de Alpen te vinden zijn. Chamonix heeft de reputatie van de ‘extreme sport’ hoofdstad van Europa.  De beste skiërs en snowboarders uit de hele wereld komen hier om zichzelf te testen op het fantastische skigebied.

UCPA Flaine

Flaine


Flaine ligt in een wijde sneeuwrijke kom en voor ieder is wat wils. Het maakt deel uit van één van de grootste aaneengesloten skigebieden; het Grand Massif. Totaal 265 km aan pistes ontsloten door 68 liften. Maar alleen Flaine zelf heeft al 140 km met voldoende afwisseling voor alle niveaus.

UCPA La Plagne

La Plagne


Het Franse skigebied La Plagne is waarschijnlijk niet zo bekend als sommige andere gebieden in Frankrijk, maar met de prachtige dorpjes en het grote aantal pistes met moderne liften is dit een gebied wat je niet moet missen. Het gebied bestaat uit 11 verschillende dorpjes waarvan ieder dorp een eigen uitstraling heeft, van traditioneel tot klassiek Frans skiresort.

UCPA Les Arcs

Les Arcs


Prachtig gelegen tussen de bomen met uitzicht op het nationale park Vanoise, maakt Les Arcs een ideale plek voor je skivakantie. Het skiën is top met 200 km aan verschillende soorten terrein voor alle niveaus. Les Arcs bestaat eigenlijk uit vier afzonderlijke gebouwde dorpen met de UCPA gelegen aan de rand van het oorspronkelijke dorp van Les Arcs 1600.

UCPA Les Contamines

Les Contamines


In het hart van de Mont Blanc regio, in een prachtige vallei, ligt het pittoreske dorp Les Contamines-Montjoie. Hoewel het een verrassende hoeveelheid fantastisch skiterrein in een enorme kom herbergt, is het nog steeds een geheimtip in de regio Haute Savoie. Het oorspronkelijke boerendorpje heeft een veel authentieker gevoel dan de grotere skigebieden.

UCPA Les Deux Alpes

Les Deux Alpes


Les Deux Alpes is een levendig vakantieoord aan de rand van het Nationale Park Ecrins en niet ver van de stad Grenoble. De twee dorpen van Les Deux Alpes zijn aan elkaar verbonden door een lange rechte weg met barretjes en clubs die het zijn bijnaam ‘Las Vegas of the Alps’ geeft. De dorpen lijken echter niet zoveel op Las Vegas als zijn bijnaam doet vermoeden en beschikken nog over veel charme.

UCPA Serre Chevalier

Serre Chevalier


Serre Chevalier is een verzameling van 13 dorpen gelegen in een prachtige vallei. De dorpen liggen aan de voet van het Ecrins Nationale Park. Dit Nationale Park zorgt voor prachtige uitzichten tijdens het skiën. Het skigebied is een van de grootste skigebieden van Europa en is eenvoudig te bereiken vanuit alle dorpen. Het skigebied is echt van wereldklasse en bevat een aantal fantastische pistes

UCPA Tignes

Tignes


Tignes is een prachtig skigebied en vormt samen met zijn bekende buurman, Val d’Isère, een megagebied. De twee skigebieden zijn aan elkaar verbonden en vormen samen een van de grootste skigebieden ter wereld, genaamd Espace Killy. De kwaliteit  van het skiën in Tignes is hoog en trekt vaak meer serieuze skiërs en snowboarders die graag vroeg opstaan voor de eerste lift.

UCPA Val dIsere

Val d’Isere


Het Franse skigebied Val d’Isère lijkt over alles te beschikken, een prachtig skigebied, een charmant dorp en een uitstekend nachtleven. Val d’Isère is verbonden met Tignes om een groot en gevarieerd skigebied genaamd ‘Espace Killy’ te creëren. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het gehele gebied een grote sneeuwzekerheid heeft.

UCPA Valloire

Valloire


Valloire, gelegen in de noordelijke Alpen, is een gezellig en echt alpenresort met ‘ski in ski out’ en skiën voor iedereen. Het is een populaire skigebied en onder UCPA-gasten heeft de locatie een ​​goede reputatie. 400 sneeuwkanonnen zorgen voor grote sneeuwzekerheid. Maar liefst 70% van het skigebied ligt ook boven de 2000 meter.

UCPA Val Thorens

Val Thorens


Val Thorens maakt aanspraak op de titel van het hoogste skigebied in Europa op een hoogte van 2300 meter. Het is de thuisbasis van enkele gevarieerde en spannende pistes en mede dankzij de hoogte is het een van de meest sneeuwzekere gebieden van Europa. Val Thorens is onderdeel van het beroemde ‘Trois Vallées’ skigebied, het grootste skigebied ter wereld.