EPIC Ski

Ben je tussen de 18-30 jaar en wil je deze winter een magisch ski-avontuur beleven? 

Sinds vorig skiseizoen is het “EPIC Ski 18-30” concept geïntroduceerd en na zeer positieve ervaringen wordt het ook dit jaar aangeboden!

Het is perfect voor diegenen die samen met leeftijdsgenoten alles willen ervaren wat de Franse Alpen te bieden hebben. Tegen een zeer goede prijs.

En niet alleen UCPA Nederland & België organiseert deze speciale weken tijdens het aankomende skiseizoen, maar het wordt gesynchroniseerd met onder andere Frankrijk, Engeland en Zweden. Je ontmoet dus ook leeftijdsgenoten uit verschillende landen.

Ook dit type UCPA vakantie is inclusief accommodatie, maaltijden, lifttickets, uitrusting en instructie in een groep met een instructeur voor een totaal van 5 uur.

Ga met ons mee op een van onze speciaal geselecteerde weken naar de Franse Alpen! Kies uit 7 ongelooflijke bestemmingen, op 7 verschillende weken. Skiën op topniveau, après-ski en nog veel meer plezier!

LOCATIES & DATA

La Plagne 1800 – 31-12-2023
Serre Chevalier – 21-01-2024
Chamonix – 21-01-2024
Valloire – 04-02-2024
Les Deux Alpes: 25-02-2024
Tignes – 03-03-2024
Val Thorens – 14-04-2024

Met Ucpa zit je in de mooiste skiresorts van Frankrijk in onze eigen gebouwen.

Ontmoet nieuwe mensen van je eigen leeftijd

Alle materialen liggen voor je klaar, je hoeft dus niets zelf mee te nemen of te kopen.

Laat je skispullen na het skiën achter in onze verwarmde materiaalruimte

Geen moeite doen om te koken, je kunt 3x per dag aanschuiven in ons restaurant

En omdat UCPA geen winstoogmerk heeft (ja, al 50 jaar een non-profit organisatie)

kun je een week skiën/snowboarden tegen de allerlaagste prijs in de markt.

UCPA ski - 12 uur les
Toerskiën
UCPA ski - 12 uur les

Wat kun je verwachten bij Ucpa?

Inclusief

7 dagen / 6 nachten verblijf

6 daagse skipas

Materiaal 

Ontbijt, lunch en diner

Instructie (5 uur en voor absolute beginners 20 uur)

Extra opties

   Vroege aankomst zaterdagavond met diner

Exclusief

   Heen en terugreis

   Drankjes op de berg en in de après ski

   Handdoek

Voor wie

Van beginner tot expert
Onze reizen “Epic Ski 18-30” staan open voor skiërs van alle niveaus, van beginner tot expert. Afhankelijk van de activiteit en het niveau skiet of board de groep afdalingen en gebieden van verschillende moeilijkheidsgraden. Het is belangrijk om de niveau-eisen goed te lezen en jezelf in de juiste groep te plaatsen om de beste ervaring op te doen.

Meer informatie

Fitnessniveau: 1
Geen fitnessvereisten.

Cursusopbouw
Je kan kiezen tussen zowel ski als snowboard. Groepsskiën vindt plaats onder begeleiding van een instructeur, waarbij de groepen worden ingedeeld naar niveau. Of je nu een beginner of een expert bent, er zijn groepen voor iedereen. Het schema voor de week verschilt afhankelijk van het niveau waarop je je bevindt en eventuele optionele extra’s. Zie hieronder meer.

Programma
Zaterdag: Optioneel dag van aankomst en inchecken om 18.00 uur
Zondag :  Dag van aankomst en inchecken om 08:30. Uitreiking van uitrusting en skipas in de ochtend. Ook wordt je in groepen ingedeeld. De beginnersgroep begint de week met 2 uur skiën/boarden met een instructeur in de middag. Voor de overige niveaus staat de zondag in het teken van vrij skiën/boarden.
Maandag – dinsdag: beginners hebben de mogelijkheid om zowel in de ochtend als in de middag te skiën met een instructeur. Voor niet-beginners wordt er een halve dag (2,5 uur per dag) gespreid over de ochtend of de middag in groepsverband aangeboden.
Woensdag – vrijdag:  Skiën in een groep met een instructeur als je off-piste skiën/extra lessen hebt toegevoegd. Anders geldt zelf skiën/boarden.
Zaterdag: Vertrekdag en vrij skiën/boarden in de ochtend. Materiaal moet uiterlijk worden geretourneerd om 12.00 uur en uitchecken is om 13.00 uur. De lunch is inbegrepen.

Groepsgrootte
1 instructeur voor ca. 10-12 deelnemers.

Start cursus & einde cursus
Aankomst zondag en uitchecken de volgende zaterdag. De skipas is geldig van zondag t/m zaterdagmiddag.

Uitrusting inbegrepen
Alle technische uitrusting voor de gekozen activiteit kan bij UCPA worden geleend: ski’s, stokken, skischoenen of snowboard en schoenen.

Eigen uitrusting
Als je eigen uitrusting hebt die je gewend bent te gebruiken, met name skischoenen/schoenen, raden we je aan deze mee te nemen. Een rugzak is ook aan te raden als je tijdens de rit een bidon, extra kleding etc. mee wilt nemen.

Overige informatie
Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen in het activiteitenprogramma, dit is een voorbeeld van hoe de week kan worden ingericht. Het programma kan tijdens de lopende week veranderen op basis van technische criteria, veiligheidseisen of weersomstandigheden. In dat geval is alleen de UCPA-manager ter plaatse bevoegd om de noodzakelijke beslissing te nemen.

Review split board

Fantastische vakantie gehad

“Ondanks “oude” sneeuw een topweek gehad in Flaine. Leraar super, eten top, materialen prima en gezellige groep bestaande uit Engelsen, Chinezen en een Fransman. Instructie in het Engels en nog een ochtendje op tourski’s de berg opgeklommen en uiteraard afgedaald. Verhouding prijs – kwaliteit voor mij een dikke 8.”

Remco

Veelgestelde vragen?

Het hele jaar door zul je prijsverschillen opmerken, die de meest populaire en minder populaire weken weerspiegelen. De goedkopere weken betekenen vaak dat de pistes rustiger zullen zijn, maar daarentegen zal het nachtleven minder levendig zijn (afhankelijk van de locatie). Van het vroege tot het middenseizoen kan het weer meestal nogal verschillend zijn, maar de sneeuw is vaak goed. Middenseizoen (meestal februari en maart) kan de sneeuw ’s ochtends een beetje ijzig en erg koud zijn, maar de dagen beginnen langer te worden, het weer stabieler en de sneeuw nog beter. Tegen april is het weer wat warmer en zijn de dagen langer, maar de sneeuwlaag begint af te nemen.

Je dient een verzekering af te sluiten met wintersportdekking. Ski-ongelukken gebeuren vrij regelmatig, zelfs op beginnende en ‘niet moeilijke’ pistes is het gemakkelijk genoeg om een ongeluk te krijgen waarbij een ziekenhuistrip nodig zijn.

We kunnen geen verzekeringspolissen aanbevelen en er zijn veel verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Sommige standaard reisverzekeringen hebben ‘winter add-ons’ en andere zijn standaard inbegrepen. Uit ervaring merken wij echter dat de meeste mensen een specialistische wintersportverzekering afsluiten. Lees elke polis aandachtig door om te controleren of deze voor jouw correct is en betrekking heeft op de activiteiten die je gaat doen.

We hebben een uitgebreide paklijst opgesteld die het meeste van de benodigde spullen dekt, en er is natuurlijk een schat aan informatie online beschikbaar. Wees voorbereid op de kou, want het kan natuurlijk extreem koud zijn in de Alpen, maar wees er ook op voorbereid dat het erg warm wordt tijdens het skiën – wat dit betreft kun je het beste overwegen om laagjes te dragen, waarbij je flexibel kunt zijn met je lagen om aanpassen aan de temperatuur en de activiteit. Als je voor het eerst gaat skiën kan het ook handig zijn om sommige spullen te lenen bij vrienden en/of familie. Het is zonde om alles meteen nieuw te kopen als je niet zeker weet of het iets voor jou is.

Wij zijn de Nederlandse partner van UCPA, die een andere vakantie-  ervaring biedt dan je ergens anders zult vinden. De hele set-up is ontworpen om jouw als beginner te helpen bij het leren skiën. Alles wordt in huis afgehandeld – verhuur van uitrusting, instructie, alle maaltijden, skipassen, waardoor je een hele relaxte ervaring zult hebben waarbij je je kunt concentreren op skiën en socializen, in plaats van na te denken over het kopen van skipassen, het vinden van materiaalverhuur en skischolen enz.

Als je reist met vrienden die al eerder hebben geskied, werkt het UCPA-concept nog steeds uitstekend omdat het hen in staat stelt een skicursus te volgen voor hun eigen vaardigheidsniveau zonder zich zorgen te hoeven maken over jou. Je hebt daarbij ook nog voldoende tijd om samen te skiën.