UCPA Planète – Wereldwijde reizen


UCPA Planète, wereldwijde reizen – is een nieuw product dat is ontwikkeld door UCPA. Deze vakanties kunnen anders zijn dan de standaard UCPA vakantie in Frankrijk omdat er gebruik wordt gemaakt van andere accommodaties dan je gewend bent in Frankrijk. Deze geweldige reizen geven je de mogelijkheid om nieuwe sporten te beoefenen of je huidige vaardigheden te verbeteren op fantastische bestemmingen over de hele wereld.

 

Wat is UCPA Planète?


UCPA werkt samen met hotels over de hele wereld om te doen waar ze goed in zijn. Toegankelijke vakanties aanbieden die gebaseerd zijn op buitensportactiviteiten. Het is hetzelfde als de reguliere vakanties, maar als je al met UCPA hebt gereisd naar Frankrijk, kan je iets heel anders verwachten bij het boeken van een UCPA Planète-reis.

De accommodatie zal niet in een speciaal gebouwd UCPA centrum zijn, maar kan behoorlijk variëren, van een relaxt surfhostel tot een 4-sterrencomplex met een privéstrand. Natuurlijk bevinden ze zich op een aantal toplocaties voor buitensporten. Alle maaltijden zijn inbegrepen, maar dat betekent niet dat je elke avond in het restaurant van je hotel zit te eten. Omdat deze reizen verder weg plaatsvinden, is er een iets meer cultureel aspect aan verbonden en sommige pakketten bevatten excursies om de omgeving en lokale restaurants te verkennen.

Bij UCPA Planète reizen vindt je al je watersporten: kitesurfen, windsurfen en regulier surfen. Plus duiken, mountainbiken en wandelen. Het is gewoon weer een geweldige manier om een sport te beoefenen of te verbeteren, op een fantastische bestemming waarbij alles voor je wordt geregeld. Je hoeft alleen maar aan op de bestemming aan te komen.

Kitesurfen Experts Dakhla UCPA
El Gouna Kitesurf

Hoe is de accommodatie bij UCPA Planète?


Elke bestemming van UCPA Planète is compleet verschillend van elkaar en hetzelfde geldt voor de accommodatie. Het zijn geen speciaal gebouwde UCPA locaties, maar variëren in plaats daarvan van hostels, appartementen en hotels die elk hun eigen lokale charme hebben. Ze bieden ook elk verschillende faciliteiten, zoals zwembaden, jacuzzi’s, tennisbanen of sauna’s en sommige kamers hebben een balkon of een kitchenette.

Aangezien deze bestemmingen nieuw zijn voor UCPA, hebben we momenteel niet zoveel Nederlandse klanten die op Planète-vakanties reizen. Er zullen ook gasten in je accommodatie verblijven die niet bij UCPA hebben geboekt.

Hoewel de stijl en grootte van de accommodatie compleet anders zal zijn dan de UCPA locatie die je gewend bent, is er hetzelfde idee wat betreft het delen van kamers. Het kan zijn dat je een kamer voor jezelf hebt, of dat je je in een gedeelde kamer bevindt met andere gasten. Afhankelijk van het hotel is het mogelijk om tegen een toeslag een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden te boeken. Nogmaals, badkamers kunnen worden gedeeld en sommige kamers hebben een eigen badkamer. Je zult over elke bestemming moeten lezen om meer te weten te komen over de accommodatie die op je wacht.

Hoe is het eten geregeld bij UCPA Planète?


Naast het beoefenen van je sport, kun je je onderdompelen in een nieuwe keuken. Of het nu in Marokko of Griekenland is, of waar je ook naartoe wilt, het eten dat wordt aangeboden zal enorm variëren.

Sommige maaltijden worden geserveerd in het verblijf en andere in lokale restaurants. Het ontbijt wordt meestal geserveerd in het hotel en kan een buffet zijn. Afhankelijk van de bestemming kan de lunch een picknick op het strand of in een restaurant zijn en ’s avonds kan het diner in het hotel of weer in een lokaal restaurant. Lees over de bestemming voor meer informatie over wat je kunt verwachten.

Net als bij UCPA Frankrijk, als je een dieetwens hebt, neem dan vooraf contact op met het hotel om ze op de hoogte te stellen.

Dakhla UCPA sportvakantie
Dakhla UCPA sportvakantie kitesurfen

Welke plekken vallen onder UCPA Planète?


Op dit moment bieden UCPA NL & UCPA Planète reizen aan in de volgende bestemmingen:

Dakhla, Marokko
El Gouna, Egypte
Fuerteventura, Spanje
Peniche, Portugal
Lanzarote, Spanje
Sagres, Portugal

We lanceren echter voortdurend spannende reizen naar meer fantastische bestemmingen, dus kom regelmatig terug voor de laatste updates.