Twee niet te missen toerskitochten

Toerskiën is de laatste jaren populair geworden en bepaalde routes zoals de Haute Route Chamonix-Zermatt tussen Frankrijk en Zwitserland, zijn onmisbaar voor de toerskiliefhebbers met goede conditie en skitechniek! In deze blog laten wij je twee minder bekende en minder bezochte, maar even prachtige en niet te missen toerskitochten zien!

Wat is een toerskitocht?

In tegenstelling tot eendaagse toerskiroutes, zijn toerskitochten reizen in etappes. Je moet dus beter voorbereid zijn om soms wel 5 of 6 dagen in de hoge bergen door te brengen, van hut naar hut en over gletsjers op grote hoogte.

Maar het is ook tijdens deze tochten, ver weg van de beschaving, dat je het meeste en het mooiste van de bergen ziet.

Het ene na het andere wilde landschap en waar sommige tochten klassiekers zijn en veel mensen aantrekken, heb je bij andere tochten het idee dat je alleen op de wereld bent, met je gids uiteraard!

De route Clarée – Thabor, een “knusse” route om te beginnen met toerskitochten

De eerste van de twee niet te missen toerskitochten is perfect om mee te beginnen met tochten van langere duur. Waarom? De hutten die zich op de route bevinden zijn “knusser”. Maar juich niet te snel, “knus” wil niet zeggen 5 sterren! Maar ze hebben allemaal een beheerder, maaltijden en zelfs vaak een warme douche bij aankomst. Het is dus niet nodig om kookgerei mee te nemen, de rugzakken worden hierdoor een stuk lichter!

Niet te missen toerskitochten

“Het hoogtepunt van deze tocht? De beklimming van de Mont Thabor op 3178 meter”

Deze tocht is toegankelijk voor mensen die al een beetje ervaring hebben met toerskiën en zich willen testen op een langere route.

De hoogteverschillen zijn redelijk en de skigedeeltes zijn echt geweldig. Met als hoogtepunt, op de 4e dag, de beklimming van de Mont Thabor op 3178m hoogte.

Route Beaufortain – Pierra: niet te missen toerskitocht ver weg van de grote drukte

Als je al ervaring hebt met toerskiën en al enkele tochten hebt gemaakt dan is Beaufortain-Pierra een erg leuke en weinig bezochte tocht!

Deze tocht neemt je mee naar de karakteristieke Pierra Menta waarnaar zich sinds 1986 elk jaar een legendarische skiwedstrijd plaatsvindt. Geen hoge top in het vooruitzicht, maar alsnog 2800 meter hoogteverschil en meerdere beklimmingen die vragen om wat technische ervaring in deze prachtige omgeving.

niet te missen toerskitochten

“In de meerderheid van de hutten is er geen beheerder aanwezig en de toegang is vaak moeilijk, wat de tocht nog avontuurlijker maakt”

Tussen La Vanoise et de Mont-Blanc, kom je niet veel mensen tegen. Net als in de hutten, die kenmerkend zijn voor de tocht. In de meerderheid is er geen beheerder aanwezig en is de toegang vaak moeilijk, maar dit maakt de tocht nog avontuurlijker.

Maar geen paniek, je hoeft geen proviand voor 4 dagen mee te nemen, want wij zullen de hutten onderweg zelf bevoorraden.

Maar verwacht geen culinaire hoogstandjes zo bovenop de berg! Gelukkig maakt ook dit deel uit van de charme deze tweede niet te missen toerskitocht!

Zelf toerskiën?

Heb je ook zoveel zin gekregen om te gaan toerskiën?
Plan dan nu je geheel verzorgde toerskireis, inclusief gids! 

Bekijk het toerski aanbod