Hoe ervaren onze klanten UCPA?

We hebben hieronder een aantal van onze klantervaringen uitgelicht.

Klantervaringen UCPA
Star-rating-UCPA 1

Maisa

Off-piste Gevorderde Chamonix

Ons verblijf bij UCPA Chamnonix is ons goed bevallen. Wij gingen erheen voor het off-piste skiën en dachten dat wij de wat jeugdherbergachtige setting op de koop toe zouden moeten nemen maar dat was niet het geval. UCPA bleek een goed georganiseerd geheel. Het personeel was netjes en klantvriendelijk. Het sanitair was netjes en de kamer was zoals je dat had mogen verwachten (het meegebrachte slotje voor de kast was alleen nergens aan te bevestigen). Ontbijt en avondeten waren gevarieerd en erg lekker; alsof je in een chic hotel zat.

Voor de zelf samen te stellen lunch was er een ruime keuze en voor bakjes, zakjes etc om het mee te nemen was goed gezorgd. Ook qua skimateriaal werden onze verwachtingen overtroffen; eigenlijk ben ik erg gehecht aan mijn eigen spullen maar omdat wij met het vliegtuig waren hadden wij die thuisgelaten. De ski’s, schoenen etc waren in nieuwstaat. Met het indelen van de groepen en het skiprogramma is het wel even opletten of het niveau en de verwachtingen kloppen; wij moesten even aan de bel trekken om in ieder geval genoeg buiten de piste te komen. De week dat wij er waren waren er geen andere Nederlanders maar dat was voor ons geen probleem want de nationaliteit van de gasten was erg gevarieerd. Het personeel en de gidsen spraken goed engels waardoor de voertaal engels is. Alleen de animatie in de avonden was erg frans maar
niet minder vermakelijk.

Klantervaringen UCPA
Star-rating-UCPA 1

Ycha

Off-piste Expert snowboard Argentiere

We hebben het erg leuk gehad. Anders dan in Bombannes waren de gasten hier van gemengde komaf, Fransen, Zweden, Engelsen, een Belg, twee Nederlanders (wij dus) en vast nog zo wat. We hebben ontzettend gelachen met al die lui. De voertaal was Engels, ook in ons snowboardgroepje. De gids sprak engels op de momenten dat hij iets ging uitleggen, dat was erg fijn. Hij heeft ons veilig naar mooie plekjes in het gebied geloodsd, snowboardend en hikend. Het was erg gaaf. Het groepje was wel iets aan de grote kant, 8 deelnemers. Als je als een van de laatste naar beneden gaat is veel poeder al op, en soms kom je gevaarlijk dicht bij elkaar. Hiermee wordt de prijs laag gehouden, dat snappen we. Het eten was prima, vooral ’s avonds. Het ontbijt was wat eentonig, stokbrood, ei, ham, kaas, yoghurtje, iedere dag weer. Het pick-nick-buffet om broodjes voor smiddags te maken was wat dat betreft een stuk beter. En de slappe koffie uit een soepkom begrepen we niet helemaal, dat kan beter. We hebben vooral de extra betaalde koffie uit een andere machine of van de bakker van de overkant genuttigd, want de ucpa-bar waar ook goede koffie te krijgen was, was ‘sochtends dicht. Verder was alles goed geregeld, kan niet anders zeggen. Materiaal was goed, bij aankomst kregen we alles wat we nodig hadden, aardige lui zowel die werkzaam waren als de andere gasten. Al met al goed geregeld, goede sfeer, lache medegasten, prima gids, gave hikes n rides, mooi gebied, de prijs-kwaliteit-verhouding is heel goed, ik zou het iedereen aanraden.

Klantervaringen UCPA
Star-rating-UCPA 1

Andrea

Introductie Off-piste Les Arcs

Het was echt een superweek! Ik ben heel blij dat ik toch off piste gekozen heb, want ik vond het best spannend of mijn niveau wel goed genoeg was. Maar Les Arcs is de perfecte plek om ermee te beginnen. Het UCPA centrum is heel groot en staat bekend om de off piste, daardoor zijn er heel veel groepen en pas je altijd wel ergens in. Onze groep was heel erg gezellig en we gingen stap voor stap een stukje verder. Twee middagen zijn we echt ver van de pistes aan de andere kant van de berg geweest. De andere dagen zijn we op stukken off piste dichter bij de pistes geweest. Het is in het off piste skiën iets meer skiën met een gids dan dat je echt les krijgt omdat je gewoon meters moet maken om beter te worden. We hebben een combinatie van door de bossen en grote vlaktes off piste gedaan, inclusief col de Genepi. Zeker aan te raden!
Er is in Les Arcs niet echt een dorp waar je makkelijk naartoe kan dus je zit veel in het UCPA centrum. Maar als je echt veel wil skiën zit je hier perfect en vlakbij de piste. De kamers zijn wel vrij klein en de douches en toiletten zijn op de gang.

Klantervaringen UCPA
Star-rating-UCPA 1

Martin

Off-piste gevorderde ski Val Thorens

We hebben een erg leuke week gehad. Goed weer en goede sneeuw. Maandag en woensdag sneeuwde het, waardoor er de andere dagen goede sneeuw was. We hebben erg mooie offpiste afdalingen gemaakt.

De UCPA was goed geregeld.
7-daagse ValThorens skipas was inclusief. Skipas kon uitgebreid worden voor het 3Vallees gebied voor 33 euro pd.
Het materiaal (brede offpiste ski’s, stokken, schoenen) waren voor 6,5 dagen inclusief. Klein beetje jammer was dat dit niet te verlengen was op de zaterdagen (van aankomst en vertrek). Iets meer servicegerichtheid zou wel echt heel fijn zijn.
Wat ons vooraf niet helemaal duidelijk was, was dat we wel offpiste gingen, maar niet gingen ‘touren’ (dus met ski’s met los te maken bindingen en stijgvellen). Hors piste, niet ‘randonnee’. Overigens hebben we dit de laatste dag wel gedaan, onze gids had dit speciaal geregeld. Dat was super.

Het eten (ontbijt, lunch en diner) waren ook inclusief, in buffetvorm. We hebben erg lekker gegeten!
Verder was het gezellig, met een bar en disco en veel activiteiten, zoals een quiz, bingo, karaoke, etc. Het is wel een beetje ‘Frans’ georienteerd, dus voor Engelstaligen is het soms iets lastiger. De UCPA ligt wat buiten het centrum (er gaat een bus), dus dat is om ‘s-avonds uit te gaan niet heel handig. Maar dit was voor ons geen bezwaar.

De offpiste gids was erg goed en gaf ons een veilig gevoel. Hij sprak goed Engels. Onze groep bestond uit 3 Zweden, 4 Fransen, de gids, en wij (2 Nederlanders). We vertrokken rond 9 uur en waren dan meestal rond 4 uur weer terug bij de UCPA. Op de eerste dag werd het niveau bekeken, en het niveau in onze groep was goed aan elkaar gewaagd.

De 2persoonskamer was prima, met twee losse bedden, een badkamer en losse wc. Wel basic, geen tv oid. Maar dat is ook niet echt nodig.
Wat we wel als zeer nadelig hebben ervaren was het lawaai op de gang/buiten onze kamer. Er zat een schoolklas op onze gang en die renden/schreeuwden/sloegen met deuren en speelden muziek tot na elf, twaalf uur en soms zelfs tot half drie. Er iets van zeggen hielp wel, maar meestal maar 5 minuten…Erg luidruchtig dus. Elke nacht oordoppen in!

Al met al een erg goede ervaring (op de nachtrust na).
We kijken volgend jaar zeker weer naar het UCPA aanbod..!

Klantervaringen UCPA
Star-rating-UCPA 1

Pieter

Skivakantie (12 uur les) Val d’Isere

De vakantie was in één woord GEWELDIG, vanaf het opstappen tot het terug afstappen in Brussel.

Alles was goed en duidelijk geregeld. Nadat we werden afgezet aan ons UCPA hotel in Val D’isère konden we snel en eenvoudig inchecken, inschrijven voor de skischool en ons materiaal afhalen. Hierdoor konden we vlak na aankomst de bergen al gaan verkennen.

De meeste vakantiegangers die samen met ons op het UCPA hotel sliepen stelden zich heel open op waardoor we snel nieuwe mensen hebben leren kennen en de aprés ski alleen maar beter werd. Het leuke was ook dat deze personen allemaal verschillende nationaliteiten hadden.

Ook de skischool was superleuk. Hier splitste onze vriendengroep steeds op waardoor je in een groepje onbekenden terecht kwam. Ook hier was iedereen open en hebben we super tijd beleefd.

Na het skiën werden er op het hotel ook altijd snacks voorzien zoals keek, donuts, … Dit is misschien een klein detail maar kon ik zeker en vast wel waarderen.

Het eten was niet heel uitgebreid, maar zeker wel dik in orde!

Wat betreft het coronavirus. Hier heb ik tijdens de vakantie eerlijk gezegd niet heel veel van gemerkt/ bij stilgestaan. Tot op heden heb ik nog geen klachten, maar ik heb achteraf wel vernomen dat er een aantal positieve coronabesmettingen waren in andere skigroepjes. Voor de veiligheid werk ik momenteel ook van thuis uit.

Ik vind het knap dat jullie zo een reis kunnen aanbieden aan zo een scherpe prijs, echt een topteam.

Bedankt voor deze superleuke vakantie!!

Klantervaringen UCPA
Star-rating-UCPA 1

Pascal

Introductie Off-piste Flaine

Wij (mijn dochter en ik) hebben een fantastische week met UCPA in Valloire gehad! Het “all inclusive” concept is ons zeer goed bevallen, heel handig dat alles wat je nodig hebt onder één dak aanwezig is. Zo zaten we binnen een uur na aankomst al in de lift omhoog. Ook de laatste (halve) dag na de cursusweek was zeer relaxed: ontbijt, de piste op, douchen, inpakken, lunchen en rijden maar.

Mijn introductie off piste cursus was precies wat ik ervan de hoopte, veel mooie gevarieerde afdalingen onder wisselende (weer en sneeuw)omstandigheden. Leuke groep en uitstekende gids die goed zijn best deed en voldoende Engels sprak om het ook mensen als ik, die het niet Frans niet 100% beheersen, bij de les te houden. Voor mijn dochter bleek al snel dat off piste te hoog gegrepen was, maar gelukkig kon ze overstappen naar een on piste snowboard cursus, dat werd dezelfde dag nog geregeld!

Uitstekend eten, met ook tussen de middag uitgebreide warme lunch (of lunchpakket als je liever boven blijft). Goeie sfeer en een mentaliteit die ons aanstond (ruim je eigen tafel b.v. af na het eten etc.), ‘s Avonds altijd een activiteit, geen tijd om je te vervelen.
De week dat wij er waren er nauwelijks andere buitenlanders maar dat schijnt te variëren. Helaas voor velen werden de dag na ons vertrek alle ski gebieden in Frankrijk gesloten.

Ik ga zeker nog een keer!

Zelf een wintersport met UCPA ervaren?

Klik dan op de button hieronder en bekijk ons aanbod!