Port Barcarès


Port Barcarès-Leucate is beroemd vanwege de topcondities om te kiten en windsurfen. De Noordwestelijke Tramontana wind en de reguliere zeewind zorgen voor serieus spektakel. Beleef hier je ideale week op het water en breng je kunsten naar een hoger niveau.

Heerlijk gelegen aan de Middellandse zee en richting de Spaanse grens is deze plek ideaal qua zonuren en wind. Een uitgelezen plek om te kiten en te windsurfen. Dankzij het binnenmeer aan de ene kant en de zee aan de andere, een plek voor beginners net als gevorderden. 

Ucpa Port Barcarès

Kiten, windsurfen en wakeboarden


Kitesurfen

Hoe ideaal is het dat je de sport onder de knie kunt krijgen in heerlijk warm water, met een zonnetje in een prachtige omgeving. Een betere manier om het te leren is er bijna niet. 

Windsurfen

Dit is een echt windsurfparadijs. Er is ondiep water en meer dan 280 dagen wind per jaar.

locatie


Het resort ligt aan de Middellandse Zeekust vlakbij de Spaanse grens en is zowel zon als wind zeker. Gelegen aan het meer van Salses-Leucate, de Europese hoofdstad van Wakeboarding, windsurfen en kitesurfen.

In Port Barcarès vind je een aantal winkeltjes, bars en restaurants. Verder ligt er een kilometerslang strand voor de deur.

UCPA Port Barcarès


De accommodatie is lekker klein met plek voor 76 personen in bungalows voor 4 personen of speciaal gebouwde tenten. De bar aan het strand kijkt uit over het meer van Salses-Leucate en verder naar de Pyreneeën en biedt de perfecte locatie voor een gekoeld biertje na een zware dag op zee. Vlakbij is er de langste kartbaan ter wereld voor een beetje plezier!

Vakantie in Port Barcarès


Kitesurfen

Niet voor niets is dit de snelst groeiende sport ter wereld. Maar het is wel een sport die je niet zomaar even zelf oppakt. Hoe ideaal is het dat je de sport onder de knie kunt krijgen in heerlijk warm water, met een zonnetje in een prachtige omgeving. Een betere manier om het te leren is er bijna niet. Maar ook voor de gevorderden is dit de ideale plek om extra technieken te leren.

Windsurfen

Dit is een echt windsurfparadijs. Er is ondiep water en meer dan 280 dagen wind per jaar, geen wonder dat Port Barcarès is uitgegroeid tot één van Europa’s beste plekken om te surfen en kiten. Door het binnenmeer is het perfect voor zowel beginners als gevorderden.

Wakeboarden

De specifieke omstandigheden van het meer maken dit een droomlocatie om te wakeboarden. Maar kijk ook eens naar een combivakantie met bijvoorbeeld kitesurfen. Een beetje afwisseling maakt het helemaal ideaal.

Ucpa Port Barcarès

Ucpa accommodatie


Ucpa Barcarès is echt ontworpen als een plek om relaxen. De gebouwen liggen genesteld tussen de naaldbomen en vormen een perfecte chill out plek na een dag op het water.

Met uitzicht over het meer en de Pyreneeën, is Port Barcarès populair zowel overdag als in de avond.  

Kamers:


  • Gedeelde kamers en/of tenten voor 4 personen. Met gedeelde wastafel en douche
  • Groot terras met uitzicht om te chillen en de zon onder te zien gaan.

Eten & drinken


Het eten wordt iedere dag in buffetvorm geserveerd. Het ontbijt bestaat uit yoghurt, ontbijtgranen, fruitsap, koffie en brood.

De lunch heeft een grote keuze aan brood, vleeswaren, kaas, pasta, salade en fruit.

Het diner bestaat uit een 4-gangen buffet, meestal met een salade bar als voorgerecht, keuze uit 3 of 4 hoofdgerechten en als dessert fruit of ijs.

Eventuele dieeteisen moeten bekend worden gemaakt bij het receptie persoon bij de check-in. In het algemeen zal er voor vegetariërs genoeg te vinden zijn in het buffet.

Vermaak


Elke avond zijn er activiteiten gepland door ucpa, lekker laagdrempelig dus je kan meedoen als je zin hebt. Sommige avonden is er een live band, denk verder aan karaoke e.d.

Ucpa achtergrond


Ucpa is meer dan 50 jaar oud en is oorspronkelijk opgezet door de Franse regering om jongeren aan te moedigen om van het buitenleven te genieten en in de buitenlucht te sporten. Vandaag de dag is het een ‘non-profit’ organisatie die alle winsten terugstoppen in het opknappen van de accommodaties en in het vervangen van de materialen.

Het aanmoedigen van sporten staat nog steeds bovenaan op de agenda maar de instructeurs en medewerkers vergeten uiteraard niet dat het om jouw vakantie gaat!

Ucpa Port Barcarès
Ucpa Port Barcarès kitesurfen
Ucpa Port Barcarès windsurfen

Reizen naar Port Barcarès


Naar Port Barcarès

Een handige website die je kunt gebruiken bij het plannen van je reis is Rome2rio.nl. Deze website geeft je veel opties, kosten en linkjes om je reis te plannen.

Per vliegtuig:

De dichtstbijzijnde luchthaven is Perpignan. Kijk op de site van het vliegveld hoe je het beste naar Barcarès kunt gaan. Een optie is vandaar de shuttle naar het busstation in Perpignan te nemen op de Place Catalogne. En vandaar verder te plannen.

Per trein:

In de zomer gaat er een TGV van Parijs naar Perpignan. Vanaf het station vertrekt de bus naar Barcarès.

Met de auto:

Vanaf Utrecht is het iets meer dan 1300 km rijden, waarbij je langs de mooiste stukjes Frankrijk komt. Plan dus vooral wat mooie stops onderweg.

Het adres van Ucpa is: UCPA – Centre Mediterranéen du Nautism, Avenue de la Coudalere, 66420 Le Barcarès.