Jarno’s ervaring: een week surfen in Lacanau
week surfen lacanau ervaring

Laat ik je dit alvast vertellen, een week surfen met UCPA in Lacanau is een geweldige ervaring! In augustus aankomen bij UCPA in Lacanau voelt voor surfers alsof je aankomt in het paradijs. De bungalows tussen de dennenbomen vullen zich langzaam met surfers en andere actievelingen, de hangmatten bieden een moment van rust en het terras is (nog) rustig.

Een gezellige en feestelijke ontvangst

Na een lange reis hebben we UCPA in Lacanau eindelijk bereikt! We gaan snel naar de receptie om de code voor de kamer, de route naar het dorpscentrum van Lacanau, en onze fietsen op te halen.

week surfen lacanau ervaring“Aan de grote houten tafels op het terras, maken we kennis met de andere surfers”

Romain van UCPA vertelt over de verwachte surfomstandigheden voor de week en noteert het niveau van elke surfer om iedereen in een juiste groep te plaatsen. De kleurcodes die hij iedereen geeft met zijn markers blijven een mysterie en we krijgen ’s avonds pas te horen met wie we deze week gaan surfen.

 “De verrukkelijke geur van een barbecue nodigt ons uit om naar het diner te gaan”

De vakantie is officieel begonnen! Tijdens het eten is het gezellig en iedereen begint met zijn tafelburen te praten. En met een animatie team dat bruist van de energie is de avond begonnen! Er worden teams gemaakt om een spel te spelen en de sfeer wordt alsmaar beter tijdens het spel dat een combinatie is van concentratie en bedrog. Na de avondentertainment gaan we het terras op: iedereen geniet van de mooie zomeravond om kennis te maken met de andere surfers.

Nieuwe ervaring: de eerste surfsessie van de week in Lacanau

De volgende ochtend is het tijd om op de fiets te springen om naar de surfschool te gaan die zich aan het strand bevindt, weg van het tumult in het centrum. In slechts 10 minuten staan we met de fiets bij de surfschool! Iedereen heeft ontzettend zin om het water in te gaan.

Nadat we vanaf de hoogste duin het mooie uitzicht en het water bekeken hebben, wordt het materiaal uitgereikt en trekt iedereen zijn wetsuit aan. Met de plank onder de arm begeven de kleine groepen zich naar de surfspot. Omdat de condities nog niet optimaal zijn, neemt de instructeur de tijd om kennis te maken met iedereen.

week surfen lacanau ervaring

Met een tekening in het zand, maakt de instructeur een plattegrond van de surfspot waarop hij laat zien waar de zandbanken zich bevinden. Tijdens zijn uitleg zijn de condities beter geworden. De hele groep gaat het water in en profiteert van een eerste, geslaagde sessie. Het niveau van de groep is mooi gelijk en de enthousiaste instructeur geeft al de eerste waardevolle adviezen. De golven volgen elkaar op en, ook al zijn we verre van gevorderde surfers, we hebben heel veel plezier!

Na de planken en wetsuits afgespoeld te hebben, gaat de groep terug naar de UCPA accommodatie om te lunchen en even uit te rusten voor de middagsessie.

Sfeer in Lacanau: Levendige golven én avonden

Na een uitgebreide douche en lekkere maaltijd begint het animatie team de avond weer in het UCPA center, maar enkele groepen vertrekken ook al richting Lacanau centrum.

De hoofdstraat in Lacanau ziet zwart van de mensen. In deze tijd van het jaar zijn de barren in Lacanau het drukst en de sfeer is super gezellig. De één geniet van de rust van de avond op het terras en de ander staat te dansen in een van de vele barren!

De gister onbekende gezichten, komen ons nu bekend voor en het blijft tot in de late uurtjes gezellig. Verrassend genoeg staat iedereen de volgende morgen op tijd klaar om te gaan surfen.

Zelf surfen?

Heb je ook heel veel zin gekregen om lekker de golven in te gaan
en ’s avonds te genieten van het bruisende nachtleven in Lacanau?
Boek nu je geheel verzorgde surfreis!

Bekijk het surfaanbod

De triathlon van Lacanau: surfen, fietsen en lopen

Gedurende de dagen beginnen we spierpijn in onze schouders te krijgen. Gelukkig is er altijd wel iets wat ons motiveert, of het nou een goede surfsessie of een lekkere maaltijd is.

De dagen volgen elkaar op zonder op elkaar te lijken want de condities zijn altijd anders.

De instructeur profiteert van rustige momenten om ons te leren peddelen op zee of teamspelletjes te doen. Hij leert ons ook meer over de vorming van golven, stromingen, het lezen van het terrein, lokale kennis en alles wat met surfen te maken heeft. Anders, maar net zo interessant, leren we deze sessies op een andere manier over surfen.

week surfen lacanau ervaring“De volgende dag doen we iets waar elke surfer van droomt: een surfsessie tijdens zonsondergang”

Het hele UCPA center ontmoet elkaar op het strand om te genieten van de golven tijdens zonsondergang. De sfeer is magisch en de kleuren van de zonsondergang reflecteren op het water: het is prachtig! Als kers op de taart wordt dit ook nog vastgelegd door een aanwezige fotograaf.

Twee stranden, twee verschillende sferen: Lacanau Pro

Aangezien de surfcondities niet zo goed waren de volgende dag, gingen we naar de Lacanau Pro om de professionele surfers te zien. Het spektakel is nog leuker als de instructeur ons uitlegt over de regels en uitdagingen van de competitie.

De surfsessies volgen elkaar op en al snel hebben de strategieën, manoeuvres, kleurcodes en geluiden geen geheimen meer voor ons.

Als de professionals uit het water komen, juigt het publiek hen toe en jonge fans vragen om een een handtekening of een selfie met hun idool. Het was een leuke ervaring en afwisseling om mee te maken tijdens onze week in Lacanau!

Weinig, maar goed slapen

We zijn eerder terug in het UCPA center dan normaal dus sommigen gaan beachvolleyballen en anderen spelen tennis. Het grootste deel gaat lekker chillen in een hangmat.

In Lacanau is het belangrijk om genoeg slaap te krijgen met de toch wel vermoeiende surfsessies overdag en de lange avonden in het centrum.

Door de wind horen we al gitaarakkoorden: vanavond geeft een groep muzikanten een concert op het terras bij UCPA.

Perfecte en legendarische sessie 

Op de laatste dag van onze week in Lacanau zijn de surfcondities ideaal: een top ervaring!

“De golven hebben een perfecte hoogte en kracht voor ons niveau”

Het is de uitgelezen kans om alle adviezen die we tijdens de week gekregen hebben in de praktijk te brengen: met de goede houding is het echt veel makkelijker om grote golven te nemen.

We genieten van het surfen en moeten uiteindelijk jammer genoeg toch het strand verlaten.

week surfen lacanau ervaring“Het afspoelen van de surfplanken en wetsuits is bijna nostalgisch: voor velen van ons is het de laatste sessie tot volgend jaar”

De meest verslaafde surfers beginnen al zelfstandig met het plannen van hun volgende sessie. Er wordt informatie uitgewisseld over de verschillende UCPA locaties en de beste surfspots voor een sessie in de herfst.

Terug in het center, heeft de keukenploeg een heerlijk aperitief voorbereid om rustig bij te komen van de week. De groepen en hun instructeurs verzamelen zich en krijgen de laatste persoonlijke adviezen.

De laatste avond gaat door op het terras en maakt de muziek de sfeer! Of het nu in het UCPA center is of in het centrum van Lacanau, de nacht wordt hoe dan ook lang!

Het UCPA center van Lacanau biedt een groot aantal sportieve en feestelijke activiteiten aan. Enthousiast (en moe) van de week met wisselende surfcondities, maar met een geweldige sfeer, vinden we het jammer om nu al te moeten vertrekken! Wij vonden de week surfen in Lacanau met UCPA een onvergetelijke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is! 

Zelf surfen?

Heb je ook heel veel zin gekregen om lekker de golven in te gaan
en ’s avonds te genieten van het bruisende nachtleven in Lacanau?
Boek nu je geheel verzorgde surfreis!

Bekijk het surfaanbod