De 5 beste off piste skigebieden in Frankrijk

Freeriders en off piste beginners, jullie hebben geluk want Frankrijk zit vol met off piste gebieden die én avontuurlijk zijn én het off piste skiën makkelijker maken dankzij de skiliften die er zijn. Bepaalde gebieden zijn zelfs helemaal gewijd aan freeriden. In deze blog laten we je de 5 beste off piste skigebieden van Frankrijk zien waar je absoluut naartoe moet als je van poedersneeuw houdt!

1. La Vallée de Chamonix: niet te missen voor freeriders!

Het lijkt alsof het hele gebied gewijd is aan off piste skiën. Zowel beginners als ervaren skiërs kunnen hun geluk niet op in Chamonix of het gunstig gelegen Argentière. Het meest bijzondere aan dit gebied is het prachtige uitzicht op de bergtoppen van 4000 meter hoog en op de Mont-Blanc.

 

Beste off piste skigebieden in Frankrijk

“La Vallée Blanche is de legendarische route van Chamonix”

De route, die bereikbaar is vanaf l’Aiguille du Midi, biedt een afdaling van meer dan 2000 meter tussen de enorme kloven van een van de grootste gletsjers van Europa.

2. La Grave, La Meije: een ongerept gebied

In La Grave, aan de voet van het Écrins massief in de Alpen, vind je bijna geen pistes en niet één sneeuwschuiver.
Het hele gebied is off piste.

“Een kabelbaan brengt je naar de start van de routes met allemaal ongeveer 1500 à 2000 hoogteverschil.”

Les Valons de la Meije, le Glacier de la Loze en le Valon de Chancel maken deel uit van de meest bekende en meest toegankelijke routes op een gemiddeld niveau. Toch zit het gebied ook vol met minder bekende passages voor de meer ervaren skiërs.

3. Tignes & Val d’Isère: de gebieden van de Tarentaise

Nummer 3 van de 5 beste off piste skigebieden in Frankrijk. Het gebied van Val d’Isère is de parel van de Tarentaise en een historisch gebied voor alle toerski en off piste skiers.

 

“De skiliften, de hoogste van de Savoie, bieden meerdere mogelijkheden om toegang te krijgen tot off piste gebieden”

Voor toerskiën vormt het gebied ook de start van gletsjer tochten en de Tarentaise tocht, tochten voor ervaren skiërs die het hele natuurgebied van de Vanoise doorkruisen.

4. Paradiski: de geboorteplaats van het Freeriden

Voor dit off piste skigebied blijven we in Tarentaise met de gebieden la Plagne en les Arcs, aaneengesloten vormen ze supergebied Paradiski!

Les Arcs is de geboorteplaats van het freeriden, de eerste films van Apocalypse Snow zijn hier opgenomen, deze hebben bijgedragen aan de populariteit van deze sport. Het is ook hier waar de voorlopers in het snowboarden geëxperimenteerd hebben.

“Het gebied is toonaangevend voor het freeriden en voor een groot aantal jonge talenten en legendarische freeriders.”

Vandaag de dag zijn er meerdere routes met 2000 meter hoogteverschil begaanbaar op de verschillende kanten van l’Aiguille Rouge, voor zowel ervaren als de wat gevorderde skiërs.

 5. Le Pic du Midi de Bigorro: op de top van de Pyreneeën!

Richting de Pyreneeën en het gebied van Le Tourmalet voor een laatste legendarisch gebied: het gebied van le Pic du Midi. Voor de off piste liefhebbers en geweldige landschappen, onmisbaar!

Het gaat om meerdere routes van 1000 à 2000 meter hoogteverschil voor goed ingelichte en zeer ervaren skiërs. Maar ook gevorderde freeriders vinden hier mooie hellingen om te pakken.

5 beste off piste skigebieden in frankrijk

 

“Het gebied is bereikbaar met de kabelbaan naar de piek, de hoogste van de Pyreneeën, tot meer dan 2800 meter.”

Bekijk onze off-piste reizen